Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ndure kan bli frifunnet

Retten tar hensyn til hva som har kommet fram.

Sprinteren Jaysuma Ndure kan ende med å bli frifunnet etter at dommeren i straffesaken mot ham fredag åpnet for å avsi dom etter mindre alvorlig regel i straffeloven.

Etter fem og en halv dags behandling i Nedre Romerike tingrett avsluttet dommer Jeanett Westlund Hegna rettsforhandlingene fredag formiddag. Det er bare prosedyrene og påstanden som gjenstår, noe som vil bli lagt ned senere i ettermiddag.

Ndure er tiltalt for grov familievold, etter bestemmelsene i den gamle straffeloven, og risikerer i teorien inntil seks års fengsel. Men rettssaken har vært uvanlig og preget av ubegrunnede påstander og en kamp om hvem som har framstått som mest tillitvekkende av Ndure og den fornærmede ekskjæresten. Mye av tiden i retten har gått med til å svekke den 23 år gamle fotomodellens troverdighet.

Dette har tydeligvis også dommeren merket seg. Like før hun avsluttet for pause ba hun partene i retten være forberedt på at retten ikke ville avsi dom for familievold, men det langt mindre alvorlige legemsfornærmelse.

- Her tar retten hensyn til hva som er kommet fram i retten og vi vil hevde at alt som skjedde den aktuelle kvelden 8. november 2014 er snakk om gjengjeldelse og da må Ndure frifinnes. Slik er jussen, sier forsvarer Mette Yvonne Larsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram