HADDE IKKE DAGEN: Jaysuma Ndure løp et godt stykke saktere enn sitt eget bestenivå på 200-meteren på Bislett i kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
HADDE IKKE DAGEN: Jaysuma Ndure løp et godt stykke saktere enn sitt eget bestenivå på 200-meteren på Bislett i kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Ndure kom sist - et lite hav bak sitt eget mål for sesongen

Fikk bank.

BISLETT STADION (Dagbladet): De siste årene har Jaysuma Ndure blitt vant med å bli slått av Usain Bolt under Bislett Games.

I år er ikke tidenes raskeste mann tilstede i Oslo, men den norske sprinteren ble satt ordentlig på plass likevel.

Christophe Lemaitre (25 i dag) begynner nemlig å finne formen. Franskmannen beinfløy inn til klar seier på 200-meteren i kveld med den relativt beskjedne tida 20,21. Motvinden på 1,2 m/s gjorde åpenbart et utslag.

Sist av alle Ndure, som har slitt med en ryggskade i sesonginnledningen, kom aller sist av de åtte i feltet. Tida ble svært svake 20,97. Han kan, om ikke annet, trøste seg med at han fortsatt har nest best personlig rekord i kveldens felt.

Ndure har løpt på 19.89, mens Lemaitre har oppnådd 19.80.

- Det var ikke som jeg hadde ønsket. Nå må jeg bare fokusere på å trene og bli klar til VM i slutten av august, sier Ndure.

- Jeg har, som sagt, slitt med et ryggproblem. De siste månedene har jeg ikke trent optimalt på grunn av ryggskaden, men nå er den borte. Jeg må bare jobbe og finne formen frampover nå. Jeg har nok tid på meg til VM. Jeg trente godt før skaden, fortsetter han.

Ndure innrømmer imidlertid at det svake løpet i dag satt litt i hodet også.

Ville for mye - Jeg stresset i tillegg litt for mye i dag. Jeg startet bra, men så ble jeg bekymret, fordi jeg ikke ville bli sliten på oppløpet. Man må bare fortsette, sier han.

- Ville du litt for mye?

- Ja, jeg ville det.

- Du slår tilbake?

- Selvfølgelig.

Norges raskeste mann gjennom tidene har uansett- som vanlig - god tro på å levere gode tider. I går avslørte han nemlig to svært hårete mål for 2015:

- Akkurat nå er formen, kroppen og beina bra, så målet mitt er å forsøke og komme tilbake til de tidene jeg presterte i 2007-sesongen. Da jeg klarte 19,89 på 200 meteren. Målet i år er 19,5-19,6 på den distansen, og så håper jeg å kunne komme ned på 9,8 på 100-meteren, erklærte Ndure.