Ndure løp inn til 2.plass på dagens 200 meter i Gateshead

Franske Lemaitre vant.

NESTEN: Jaysuma Ndure måtte se seg slått av franske Cristoph Lemaitre på 200 meter. Foto: AP Photo/Scott Heppell
NESTEN: Jaysuma Ndure måtte se seg slått av franske Cristoph Lemaitre på 200 meter. Foto: AP Photo/Scott HeppellVis mer

Jaysuma Saidy Ndure sikret annenplassen på 200 meter i lag-EM, men var sjanseløs mot franske Christoph Lemaitre.

Det norske sprinthåpet stormet i mål på 20,47 i regnværet i Gateshead. Lemaitre, som lå klart bak Ndure ut på oppløpssiden, slo til med en fantastisk avslutning og vant med 20,27.

- Jeg ledet ut av svingen og fikk en bra gjennomkjøring, men jeg hadde ikke lagt opp til å løpe spesielt fort her. Da jeg så værmeldingen med sjanser for at det kunne bli vått, kaldt og mye regn, la jeg rett og slett ikke opp til noen formtopp. Jeg bremset litt ut av svingen for å sikre litt, men tapte nok litt mer fart enn jeg hadde trodd på det, fortalte Ndure.

Han sa også at han var forsiktig på det glatte underlaget som han mente var risikabelt å løpe på, for det gjelder for ham å unngå skader på dette tidspunktet av sesongen.

Han tok annenplassen på 100 meter lørdag bak Jimmy Vicaut. Det ble ny annenplass søndag bak en annen franskmann, men likevel er det klart at lagkaptein Ndure er den som har skaffet Norge flest poeng i Gateshead. Likevel maktet heller ikke poengplukkeren Ndure å hindre nedrykk og norsk sisteplass.

Sterk - Jeg er vel ikke overrasket over at Lemaitre skulle komme så sterkt mot slutten, for jeg vet jo at han er kjent for å ha sterke avslutninger. For min egen del forsøkte jeg å få til en bedre siste del av løpet mitt enn på Bislett, sa Ndure.

Han er fortsatt inne i en ganske tung treningsperiode og legger ikke altfor stor vekt på de resultatene han oppnår akkurat nå, men i løpet av de neste 14 dagene skal han gjennom tre konkurranser, og da kommer treningen til å bli tynnet ut en del.

- Jeg er veldig fornøyd med de to løpene jeg har gjennomført her. Det har vært fin trening for meg. Dessuten er jeg veldig fornøyd med det vårt unge og til dels urutinerte lag har klart her i Gateshead, men jeg hadde virkelig håpet av vi skulle holde plassen vår blant de beste. Det ser jeg nå at vi ikke klarer, sa Ndure etter at han var ferdig med sin innsats i lag-EM i år.

Tilbake Det unge norske laget var mer enn 50 poeng bak Tyrkia, som var det siste laget som beholdt plassen i superligaen etter årets EM i Gateshead.

- Jeg har sagt det mange ganger at vi har et ungt lag, og jeg er helt sikker på at vi kommer tilbake, bare de unge utøverne våre får litt mer erfaring. Jeg er overbevist om at vi kommer til å rykke opp igjen neste år. Da får vi med Margrethe Renstrøm og Ingvill Måkestad Bovim, og når vi rykker opp igjen er jeg overbevist om at vi kommer til å holde oss blant de beste, mente Ndure.

Nå ser han fram til stevner i Ostrava, Lausanne og Paris. I den franske hovedstaden kommer han ganske sikkert til å løpe 200 meter mot, blant andre, Usain Bolt og Christoph Lemaitre, men foreløpig er det ikke avklart hva han løper i Ostrava og Lausanne.

- Nå står jeg foran tre tøffe stevner, så i tiden framover skal jeg ta det med ro. Jeg kommer til å slippe opp litt på treningen de nærmeste ukene, sa Ndure, og da kommer det nok også til å gå enda fortere for ham.

(NTB)