Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ndure løper for sin døde mor

- De første ukene var tunge, men det føles litt bedre nå.

MISTET MOREN: Jaysyma Saidy Ndure hadde nettopp løpt inn på 10,06 i april da han fikk beskjed om at moren hadde gått bort. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .
MISTET MOREN: Jaysyma Saidy Ndure hadde nettopp løpt inn på 10,06 i april da han fikk beskjed om at moren hadde gått bort. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix . Vis mer

DOHA (Dagbladet): Rett etter at Jaysuma Saidy Ndure (27) hadde løpt inn til knallsterke 10,06 i april, fikk han beskjed om at moren hadde gått bort.

Vi møter den norsk-gambiske sprinteren dagen før han skal debutere i årets Diamond League. I den vakre solnedgangen utenfor sentrum av hovedstaden i Qatar, forteller han om den vanskelige dagen i Walnut, California.

— Etter at jeg hadde løpt inn til 10,06, fikk jeg beskjed om at mamma hadde gått bort. Jeg trakk meg straks fra en stafett jeg skulle løpe seinere, sier «Jays».

Saffie Saidy befant seg i sønnens fødeland Gambia da hun gikk bort. Hun var i midten av 50-åra, og sønnen antyder at det var hjertet som sviktet.

— Hun var ellers helt frisk. Jeg snakket med henne to dager før og da var alt fint, sier han.

— De første ukene var tunge, men det føles litt bedre nå, legger han til.

Sprinteren melder ellers at formen og humøret er bra.

Han har nå den amerikanske trenerlegenden John Smith som trener og har flyttet til California.

— Jeg har det bra, men jeg er usikker på hvor raskt jeg vil løpe fredag kveld. Jeg er inne i en tung treningsperiode, så vi får se, sier han.

Ndure løper 200 m i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media