Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ndure røk ut av OL etter «tellefeil»

Trodde han var nummer tre.

TELLEFEIL: Jasuma Ndure snakker med pressen etter løpet på Olympiastadion i London. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TELLEFEIL: Jasuma Ndure snakker med pressen etter løpet på Olympiastadion i London. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

LONDON / OSLO (Dagbladet): Jaysuma Ndure er ute av mennenes 100 meter i OL etter at han kom på 4. plass i sitt heat i dag.

Ndure bremset på de siste 50 meterne, og endte med det som nummer fire i sitt heat. Derfor måtte han vente for å se om hans tid ble blant de tre beste utenom de tre i hvert heat som tok seg direkte til finale. Det var den ikke.

Sprinttrener Leif Olav Alnes møtte Dagbladet etter sprintkonkurransen. Han sier at Ndure trodde han løp i mål som nummer tre, fordi han ikke så konkurrenten som løp ytterst til høyre.

Det hersket nemlig full forvirring blant det norske pressekorpset etter løpet. Ndure sa at han var sikker på at tiden ville holde til semifinale-plass, men noen få heat etter var Ndure ute. En lurte derfor på om Ndure kjente reglene.

- Sikker på at Jays kjente reglene?

- Det er jeg helt sikker på. Det går  vi gjennom på forhånd. Det har vi stålkontroll på, sier Alnes.

KJENTE REGLENE: Sprinttrener Leif Olav Alnes møtte pressen etter løpet. Han sier at Jaysuma Ndure kjente til reglene. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
KJENTE REGLENE: Sprinttrener Leif Olav Alnes møtte pressen etter løpet. Han sier at Jaysuma Ndure kjente til reglene. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

- Men å gjøre en «tellefeil» i et OL - det skal ikke skje?

- Det er ikke ting vi  oppfordrer til å gjøre. Min vurdering hadde vært å satse mest på 200 meter, men  skjønner behovet for å ha en gjennomkjøring, og da er det ikke vits i å springe  mange ganger. Det holder med én gang.

- Det skal uansett ikke skje i et  OL — en utrolig feil?

- Jo, men den eneste måten å få testa kroppen før  200 meter på, var å stille. Jeg tror uansett ikke planen var å bare ta 100  meteren som en gjennomkjøring.

- Hva vil dere si til Jays før 200  meteren?

- Han har en egen amerikansk trener som følger ham, jeg er bare  med som bakkepersonell. Vi får krysse den brua når vi kommer til den, sier Alnes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media