Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ndure-saken: - Jeg turte ikke si nei til ham

Fornærmede brast i gråt under utspørring om privatlivet.

REDD. Fornærmede hevdet hun var redd for tiltalte i det daglige privatlivet. Hun brast i gråt under utspørringen av aktor Camilla Ek Sørensen (t.v.) og forsvarer Mette Yvonne Larsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
REDD. Fornærmede hevdet hun var redd for tiltalte i det daglige privatlivet. Hun brast i gråt under utspørringen av aktor Camilla Ek Sørensen (t.v.) og forsvarer Mette Yvonne Larsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): - Jeg turte ikke si nei til ham. Jeg var redd for ham, og hvordan dagen hans hadde vært, fortalte fornærmede under innledningen av den andre dagen av rettssaken mot sprinteren Jaysuma Ndure.

Han er tiltalt for legemsfornærmelse og kan risikere fire års ubetinget fengsel.

Ndure hevder han er uskyldig på alle punkter.

Aktor spurte fornærmede ut om deres kjærlighetsliv.

Kontrollerende Fornærmede fortalte om privatlivet under avslutningen av hennes forklaring, som startet mandag.

- Det var ikke kjærlig. Det var ikke et normalt sexliv. Det gikk greit noen ganger, sa fornærmede.

Fornærmede brast i gråt, mens hun fortalte om episoder, der hun hevder at tiltalte var sterkt kontrollerende.

Blant annet fortalte hun om en episode der hun skal ha blitt stengt inne i bilen i parkeringskjelleren under leiligheten der de bodde sammen. Hun hevder hun var innelåst i to timer.

Det var etter en fuktig tur på byen, ifølge fornærmede.

- Det var kaldt og jeg frøs, da han kom tilbake igjen. Da låste han opp med fjernkontrollen og spurte hvorfor jeg ikke kom opp, fortalte fornærmede.

Levde i frykt Forsvarer Mette Yvonne Larsen presset fornærmede med at det virker lite troverdig, at hun ikke kunne komme seg ut av en BMW.

- Det var jeg som satt i bilen, ikke du. Det var jeg som frøs, ikke du, repliserte fornærmede til Ndures forsvarer.

Larsen mente også at det var underlig at hun ikke hadde tatt med all fakta i politiforklaringene vedrørende en annen hendelse.

Da svarte fornærmede at hun levde i frykt og derfor glemte ting. Hun beklaget det.

Dag to i rettssaken startet med forsinkelser. Forsvarer Mette Yvonne Larsen la fram sms-meldinger fra tiltalte, som dommer Jeannette Westlund Hegna ønsket en halv time på å studere.

Om sms-meldingene som ikke lå i sakens dokumenter, forklarte aktor til Dagbladet at det dreier seg om rundt 6000 sms-meldalinger totalt. Og at en speilkopi av meldingene er forelagt både aktor og forsvarer. Men at ikke alle følger med i sakens dokumenter overlevert fra politiet.

- Derfor ønsket jeg litt tid til å gå gjennom dem, sa Camilla Ek Sørensen til Dagbladet.

Ville ikke navngi venner Fornærmede hevder at hun ikke kunne utøve sitt yrke som modell og delta på visninger på grunn av gule og blå merker etter mishandling av tiltalte.

Fornærmede påsto at det var venner og kollegaer som så disse merkene. Men hun nektet å navngi disse i retten.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen kjørte fornærmede hardt om noen røde prikker i ansiktet hennes og på armene, som vises på et bilde. Fornærmede hevder det kunne ha kommet etter slag.

Men forsvareren kjørte fornærmede knallhardt rundt noe som kalles «Dracula-behandling». Det er en metode der hensikten er å forbedre huden, der blod hentes fra steder på armen og smøres utover ansiktet.

Larsen spurte om prikkene kunne ha kommet av denne behandlingen. Og at det skyldtes nålestikk. Fornærmede hevdet på sin side at det ikke dreide seg om nålestikk og sprøyting inn i huden. Men hun bekreftet at det dreide seg om en maskin.

- En maskin med nåler?

Forsvareren lot spørsmålet stå åpent.

Konfrontert med bitemerke Fornærmede som påstår at hun ble mishandlet av Jaysuma Ndure, ble konfrontert av forsvareren om et bitemerke på ryggen til Ndure. Fornærmede nekter for å ha bitt ham.

Fornærmede påstår at tiltalte hadde truet med å drepe hennes familie.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen konfronterte fornærmede med hyggelige sms-meldinger mellom tiltalte og fornærmedes mor etter bruddet.

- Jeg finner det merkelig at han kan true med å drepe din familie, mens han samtidig har en hyggelig tone, sa forsvareren.

I går kom det fram at fornærmede sendte sinte hat-meldinger. Der hun forklarte at det var hennes måte å forsvare seg på.

Tirsdag kom det fram i sms-meldinger som ble lest opp en helt annen tone fra fornærmede mot slutten av forholdet.

Dette forklarte hun slik:

- Hadde jeg ikke vært den snille personen som jeg var i meldingene, ville jeg fått trøbbel. Jeg ville gjøre det slutt på en ordentlig måte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media