Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ndure-saken: Både mor og datter endret forklaring

Innrømmer at fornærmede likevel forsøkte «Draculametoden».

KNALLHARD. Foravarer Mette Yvonne Larsen gikk knallhardt ut mot fornærmede og hennes tidligere forklaring vedrørende røde merker på halsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KNALLHARD. Foravarer Mette Yvonne Larsen gikk knallhardt ut mot fornærmede og hennes tidligere forklaring vedrørende røde merker på halsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet):  Fornærmede i rettssaken mot sprinteren Jaysuma Ndure innrømmet torsdag, da rettsforhandlingene ble gjenopptatt at hun hadde startet en behandling mot uren hud. Den såkalte «Dracula-metoden».

Rettssaken mot sprinteren Jaysuma Ndure ble avbrutt 28. januar på grunn av forvirring rundt denne kosmetiske behandlingen.

Om det var behandlingen, eller om det var Ndure som hadde påført henne merker rundt halsen den turbulente natta i leiligheten hans.

Den kosmetiske behandlingen innebærer penetrering av hud med små nåler før innsmøring med egen blodplasma. Og som kan framkalle røde merker. Fornærmede hadde merker på halsen den kvelden Ndure ble arrestert for vold mot sin tidligere kjæreste og samboer 8. november 2014.

Politietterforskeren som ankom stedet den natta fortalte under den forrige rettsrunden at hun observerte merker rundt halsen på fornærmede.

En rettsmedisiner hadde undersøkt fornærmede. Vedkommende vitnet før rettssaken ble avbrutt. Han mente merkene på halsen til fornærmede kunne ha blitt framprovosert av hardhendt klemming av hender.

Før rettssaken ble avbrutt hadde både fornærmede og hennes mor fortalt at fornærmede ikke hadde hatt til hensikt i å gjennomføre behandlingen.

Nå fortalte fornærmede at hun likevel hadde startet behandlingen. Men at den ble raskt avbrutt.

Fornærmede nekter for at behandlingen ble foretatt på halsen, bare i ansiktet.

- Jeg avbrøt, fordi det var så smertefullt, forklarte fornærmede i retten torsdag.

Legen som utførte behandlingen var ikke mulig å oppdrive for vitnemål i den forrige rettsrunden.

Oppsøkte klinikken Forsvarer Mette Yvonne Larsen kjørte fornærmede knallhardt på at hun hadde oppsøkt klinikken samme dag som rettssaken ble utsatt 28. januar.

Fornærmede påsto at hun ikke var klar over at saken hadde blitt utsatt. Hun hadde forlatt rettssalen tidligere på dagen på grunn av et illlebefinnende. Larsen konfronterte fornærmede på om hun ikke syntes det var merkelig å oppsøke klinikken og legen som skal ha utført behandlingen samme dag som retten ble utsatt.

- Det var ingen som hadde fått tak i denne legen til å vitne i saken. Det var det jeg registrerte. Jeg mente ikke det var noe rart i å forsøke å komme i kontakt med legen. Jeg ble bedre etter å ha fått behandling på legevakt og Paralgin Forte (reseptbelagt smertestillende middel red.anm.) med meg hjem. Og siden klinikken lå like ved der jeg bor, så tok jeg en tur, sa fornærmede.

Fornærmede påsto at hensikten ikke hadde vært å forsøke å få legen til å endre forklaring.

Moras forklaring Mor til fornærmede har forklart seg tidligere i retten om den kosmetiske behandlingen, som kalles Dracula-metoden. Hun måtte møte i retten igjen torsdag.

Forrige gang fortalte hun at fornærmede var med henne til klinikken i forbindelse med at hun selv skulle gjennomføre behandlingen. Og at datteren bare fikk smurt blod utover ansiktet for fotografering i forbindelse med reklame for klinikken.

I går fortalte hun at fornærmede hadde nektet å fortsette behandlingen, fordi den var så smertefull. Hun fortalte at legen i stedet hadde foreslått å smøre blod utover ansiktet til fornærmede, for så å ta bilder av henne.

Hun påsto at det var et spontant valg der og da. At datteren også skulle ta behandlingen.

- Dette ble gjort. Jeg tok selv bildene med legens Ipad. Jeg så et av disse bildene i Se Og Hør, fortalte vitnet.

Både mor og datter er politianmeldt av forsvaret til Ndure for å ha avlagt falsk forklaring i retten.

Hun gikk lenger enn i forrige vitneavhør rundt datterens behandling. Da forklarte hun at fornærmede ikke fikk behandling. At blod bare ble smurt utover i forhold til et foto-arrangement.

- Det er ikke falsk forklaring. Jeg skulle gjort det igjen. Jeg tar vare på min datter. Hun gjennomførte ikke behandlingen, sa vitnet.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen konfronterte vitnet med at hun forrige gang hadde påstått at fornærmede ikke tok behandlingen. At det bare var i reklamesammenheng. At det ikke var meningen at hun skulle ha noen behandling.

Larsen sier at legen har sagt i avhør at denne versjonen ikke stemmer overhode.

- Jeg har ikke noe med troverdigheten til denne legen å gjøre, svarte vitnet.

Bekreftet behandling En kvinnelig lege og innehaver av klinikken forklarte seg som vitne og bekreftet at fornærmede hadde gjennomført en behandling.

- Det heter micronåling. Noen kaller det også Draculamåling, fortalte vitnet.

Hun fortalte videre at hun hadde anbefalt fornærmede flere behandlinger. Men at hun ikke kom tilbake.

- Den ene behandlingen var vellykket, sa vitnet.

Bittmerket Ndure hadde et bitemerke som ble oppdaget et par dager etter arrestasjonen. Advokat Mette Yvonne Larsen sa i retten at tennene til fornærmede hadde blitt undersøkt i forholdt til bitemerket tiltalte hadde på ryggen.

- Det er flere likheter som undersøker har påpekt, blant andre dine hjørnetenner, sa Larsen.

Fornærmede ønsket ikke å kommentere dette.

- Er du klar over hva det innebærer ikke å snakke sant i retten, påpekte advokat Larsen gjentatte ganger.

Fornærmede bekreftet at det innebar straffeansvar.

MOTTOK BILDE. Rettssaken mot Jaysuma Ndure fortsatte etter et opphold torsdag. Et sentralt tema var om fornærmede hadde foretatt en kosmetisk behandling eller ikke. Ndure hevdet at han hadde mottatt bilde av sin tidligere kjæreste etter en behandling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MOTTOK BILDE. Rettssaken mot Jaysuma Ndure fortsatte etter et opphold torsdag. Et sentralt tema var om fornærmede hadde foretatt en kosmetisk behandling eller ikke. Ndure hevdet at han hadde mottatt bilde av sin tidligere kjæreste etter en behandling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer