Ndure satser på 200 meter i Rio-OL

Dropper 100 meter.

200 METER: Jaysuma Saidy Ndure sesongdebuterte på 100-meteren med 10,35 i et stevne i Clermont i Florida i helgen. Det er så langt unna OL-kravet at han går for 200 meter i Rio.
Ndure ble sist med 20,98.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
200 METER: Jaysuma Saidy Ndure sesongdebuterte på 100-meteren med 10,35 i et stevne i Clermont i Florida i helgen. Det er så langt unna OL-kravet at han går for 200 meter i Rio. Ndure ble sist med 20,98. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jaysuma Saidy Ndure sesongdebuterte på 100-meteren med 10,35 i et stevne i Clermont i Florida i helgen. Det er så langt unna OL-kravet at han går for 200 meter i Rio.

- Kravet på 100 meter er ganske tøft, så vi har i grunnen ikke siktet oss inn på det. Alt fokus blir på 200-meteren, der kravet for å komme med i Rio er på 20,50, og det bør ikke være noe problem når Jays er i form, sier trener og mentor Olav Magne Tveitå til NRK.no.

Ndure har 19,89 som personlig rekord på 200-meteren, men det begynner å bli en del år siden. På den halve distansen er persen og den norske rekorden hans 9,99 sekunder.

Han stiller både 100- og 200 meter i EM i Amsterdam i begynnelsen av juli. Skulle han klare å løpe under OL-kravet som er på 10,10 sekunder der, er det slett ikke sikkert han går for 100-meteren i OL.

Tveitå mener det er klart best for Ndure å satse på bare en distanse på Joao Havelange-stadion i Rio, og det blir den lengste av de to sprintdistansene.

- Det er ingen tvil om at 200 meter er den beste distansen hans. Det er der han har størst sjanse til å klare kravet. Jeg mener også at 200 meter er en snillere distanse med tanke på de skadene han har slitt med, sier sportssjefen i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer