Ndure ser foreløpig ingen ende på karrieren

Har ikke tenkt til å gi seg med det første.

 FLERE ÅR:  Jaysuma Saidy Ndure har ingen planer om å gi seg riktig enda. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FLERE ÅR: Jaysuma Saidy Ndure har ingen planer om å gi seg riktig enda. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Jaysuma Saidy Ndure er innstilt på å fortsette samarbeidet med trener Olav Magne Tveitå framover.

- Jeg har kontrakt med Nike til 2018-sesongen er ferdig, sier 30-åringen til Bladet Friidrett. Han legger til at han er innstilt på å være med i alle fall til den kontrakten går ut.

Det betyr ytterligere fem sesonger, og Jays sier også at han kommer til å fortsette med Tveitå som trener resten av karrieren.

De to jobbet sammen da Ndure kom til Norge, men etter noen år orienterte Ndure seg mer mot USA. Han tilbrakte store deler av vinteren i California med amerikanske trenere, men nå er han tilbake i trygge omgivelser sammen med Tveitå igjen.

- Olav er den beste treneren i hele verden, sier Ndure. Han sier at han brøt med ham for noen år siden, rett og slett fordi Nike ville det slik.

I samme spor Verken Tveitå eller Ndure har snakket så mye om opplegget før neste sesong, der EM i Zürich blir det store målet.

- Det opplegget vi har fulgt i år fungerte egentlig veldig bra, men vi var uheldig da det gjaldt som mest, forteller Ndure til Friidrett. Han tenker på det som skjedde like før 100-meteren i VM. Han fikk en føling med en stiv muskel på baksiden av det ene låret. For ikke å ta noen sjanser valgte han å stå over 100-meteren for å satse alt på den dobbelte distansen, og der løp han inn til åttendeplass.

- Det som skjedde før 100-meteren i Moskva var et ubeskrivelig slag i ansiktet. Jeg trodde hele mesterskapet var ødelagt, sier Jays.

Bonus - Jeg hadde ikke ventet at jeg skulle klare å ta meg til finalen på 200-meteren etter det som skjedde i innledningen til VM. Å løpe finalen ble en skikkelig bonus, særlig fordi jeg stadig var redd for å få tilbakefall i låret, der muskelen var stram.

- Men jeg fikk bevist at jeg er topp åtte i verden for andre gang på rad, for jeg var jo i 200-meterfinalen også i Daegu i 2011, og det var en skikkelig bonus.

Han legger ikke skjul på at Moskva-VM tross alt ble en stor dose inspirasjon til å satse videre, i alle fall til 2018.

Da vil Jaysuma Saidy Ndure som bor i Blystadlia på Romerike, men konkurrerer for BUL, være 34 år gammel.

(NTB)

 FORTSETTER SAMARBEIDET:  Jaysuma Saidy Ndure og trener Olav Magne Tveitå. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
FORTSETTER SAMARBEIDET: Jaysuma Saidy Ndure og trener Olav Magne Tveitå. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer