MANGE FAVORITTER: Jays Ndure (t.v) mener at Usain Bolt (i midten) ikke er en stor favoritt på 100-meteren i VM. Foto: REUTERS/Christian Alminana
MANGE FAVORITTER: Jays Ndure (t.v) mener at Usain Bolt (i midten) ikke er en stor favoritt på 100-meteren i VM. Foto: REUTERS/Christian AlminanaVis mer

Ndure ser ikke på Bolt som en stor favoritt i VM

Jays skal overraske alle i Daegu.

- Jeg er her for å ha det gøy, men jeg skal også prestere. Dersom det går bra, skal jeg selvfølgelig glede meg over det, men går det ikke helt som jeg håper og tror, skal jeg også forsøke å ha det gøy.

- Nå har jeg iallfall lagt alt som har skjedd før bak meg. EM fra i fjor er historie, men når jeg stiller til start her lørdag, kommer jeg ikke til å tenke på norsk rekord. Det er ikke noe mål for meg. Derimot håper jeg å kunne overraske alle - også meg selv, sier Ndure til NTB.

Han møtte den håndfulle norske pressetroppen i VM for første gang fredag, og Ndure tok kommandoen med fleiping, latter og sitt smittende gode humør, for han er selvsikker og trygg på egen form.

Trent bra
- Den siste tiden har jeg trent bra og jobbet med spesielle ting som teknikk og starten. Alt har gått som planlagt for meg fra sesongstart, så nå ligger alt til rette for at det skal gå bra, sier han.

- Jeg er helt enig med Jays når han sier at han skal overraske, for jeg er overbevist om at han kommer til å overraske mange, sier Ndures amerikanske trener John Smith til NTB.

Smith har ansvaret for Ndure for første gang i et internasjonalt mesterskap, men han er overbevist om at eleven har de beste mulighetene til å nå finaler på både 100 og 200 meter.

- Selv om dette er det første mesterskapet jeg har ansvaret for ham, kan jeg med hånden på hjertet si at han er mye bedre enn før, sier amerikaneren.

Ingen favoritt Ndure sier at han ikke har noen favorittøvelse i år. 100-meteren innledes allerede lørdag med forsøk, men Jays nekter å svare på om det er der eller på 200 meter han mener han har de beste sjansene.

- I år har jeg vist at jeg er like sterk på begge distansene. Det har gått brukbart for meg på både 100 og 200 meter, men jeg må innrømme at jeg ikke har trent så mye svingløping i år som tidligere.

- Det kommer av at jeg hadde et hofteproblem tidligere som gjorde det vanskelig for meg å løpe i svingen. Det problemet er ikke der lenger. Dessuten er banen her i Daegu fantastisk fin. Derfor betyr det ikke noe om jeg løper i bane to eller åtte. På 200-meteren vil ikke banevalget bety noe som helst, påstår Ndure.

Han vil heller ikke si rett ut at han ser på Usain Bolt som noen stor favoritt på 100-meteren, som innledes lørdag og avgjøres søndag.

- Bolt er en av flere favoritter. Det er mange om beinet her, så jeg mener det er helt åpent, sier Ndure.

- Har slått de fleste - Jaysuma har slått de fleste av dem han møter her i VM, og det er helt klart at finaleplasser er målet på begge distansene. Så får vi ta det derfra. Jeg er i alle fall overbevist om at han er i stand til å nå finalene på både 100 og 200 meter, og du må ikke komme å fortelle meg at det er for vanskelig, sier John Smith med et lurt smil om munnen.

- Derfor vet jeg rett og slett ikke om han er sterkest på 100 eller 200 meter akkurat nå. Jeg tror det er hipp som happ, mener amerikaneren.

- Vil det hjelpe deg å nå finalen i og med at flere av de store kanonene ikke stiller, som Asafa Powell, Tyson Gay og Steve Mullings?

- Jeg tenker ikke på dem som ikke er her. Mullings er tatt i doping, og han kan takke seg selv for at han ikke stiller. Gay og Powell er skadet, og det må en topputøver regne med å være fra tid til annen.

- Jeg skulle gjerne hatt med både Gay og Powell, for det ville fått meg til å skjerpe meg enda mer. Men for å komme meg videre til en finale, må jeg løpe fort uansett, sier Ndure til NTB.

Det er foreløpig ikke klart hvem Ndure skal møte i lørdagens heat i første runde på 100-meteren.

(NTB)