Ndure suveren i semifinalen i EM

Kunne roe ned mot slutten.

VISTE STYRKE: Jaysuma Saidy Ndure er klar for EM-finale på 100 meter. Foto: SCANPIX/REUTERS/Tobias Schwarz
VISTE STYRKE: Jaysuma Saidy Ndure er klar for EM-finale på 100 meter. Foto: SCANPIX/REUTERS/Tobias SchwarzVis mer

Jaysuma Saidy Ndure løp seg til finalen med beste tid, og det betyr at han også løp seg til favorittstempel etter 10,13 i onsdagens semifinale.

— Det var et lett og greit løp, men jeg fikk en liten kjenning i beina på de siste 15-20 meterne. Håper ikke det er noe alvorlig, men at god massasje kan gjøre meg 100 prosent klar for finalen torsdag, sa Ndure til NTB.

Han fikk til et nærmest perfekt løp i det første semifinaleheatet og fosset i mål til klar seier. I det andre heatet fikk franskmannen Christoph Lemaitre 10,14, og mye tyder på at kampen om 100-metergullet kommer til å stå mellom dem.

— Jeg prøvde å løpe litt bedre teknisk i denne semifinalen, og starten min satt veldig bra. Den var mye bedre enn i forsøket, for da snublet jeg litt.

— Nettopp starten trente jeg litt ekstra på i oppvarmingen til semifinalen, og derfor satt den bra, sa han.

Fort
— Jeg har en klar målsetting om å løpe fort i finalen torsdag også, sa Ndure til de norske pressefolkene som tok ham imot etter den flotte semifinalen.

Han løper med stor selvsikkerhet og gjennomførte to veldig gode løp onsdag. I forsøket brukte han ikke noen krefter på å ta seg videre, og det virket ikke som om han brukte så mye i 10,13-løpet heller.

— Det gjelder å komme seg gjennom forsøket uten å bruke krefter i det hele tatt, og det klarte jeg nå. Tiden i forsøket spiller heller ingen rolle, for det er først i finalen det gjelder å løpe fort.

— Jeg tenkte derfor ikke på å vinne eller noe i forsøket, for det her er det hva jeg gjør i finalen som teller, sa Ndure.

Favoritter
Han har opptrådt med stor sikkerhet under EM, og ingen som har vært i nærheten av ham har vært i tvil om at han har hatt skumle hensikter.

— Jeg løper for seieren, men det er selvsagt flere enn meg som kan vinne. For å være helt ærlig kan vel alle som er kvalifisert for finalen vinne, så det er ikke bare å komme hit og hente gullet, sa han etter den gode semifinalen han løp onsdag kveld.

Den lille følingen han kjente i det ene beinet er litt bekymringsfull, for tidligere i karrieren har nettopp skader og strekk i beina ødelagt mesterskap for ham. Men Ndure virket ikke så veldig bekymret da han forlot Olympiastadion onsdag, og alt tyder på at skikkelig god massasje vil gjøre ham fullstendig klar for et nytt 100-meterløp torsdag.

(NTB)