Ndure to hundredeler unna 9-tallet

- Han har fortsatt mer å gå på, sier treneren.

(Dagbladet.no) Jaysuma Saidy Ndure (25) løp inn til en overbevisende norsk rekord da han vant 100-meteren i Qatar i kveld.

Han slettet den gamle rekorden - som han selv hadde - med fem hundredeler. Han ble klokket inn på 10.01, noe som er en veldig sterk tid så tidlig på sesongen i et OL-år.

- Vi er kjempefornøyd med dette løpet. Det var gode forhold og han følte seg fin i beina. Derfor håpet vi på et slikt løp, sier trener Olav Magne Tveitå til Dagbladet.no.

Men Jays klarte ikke komme under den magiske 10-grensa under Super Grand Prix-stevnet.

Hengende etter i starten

Derimot beviste han at det er ei tid han har innen rekkevidde. Og med tanke på at han tidligere har uttalt at sesongåpningen i Qatar bare er et treningsløp, da kan det bety at det virkelig er mer i vente.

For eksempel på Bislett 6. juni.

- Han ble hengende etter litt i starten, så han har mer å gå på. Vi har ikke toppet formen hans inn mot dette løpet, sier Tveitå.

NY REKORD: Jaysuma Saidy Ndure spiser norske rekorder til frokost og i kveld slettet han sin egen 100-metersrekord nok en gang. Arkivfoto: AP
NY REKORD: Jaysuma Saidy Ndure spiser norske rekorder til frokost og i kveld slettet han sin egen 100-metersrekord nok en gang. Arkivfoto: AP Vis mer

For det er selvfølgelig OL i Beijing som er sesongens stoer mål.


Dessverre pådro Ndure seg en krampe på baksiden av låret i rekordløpet.

- Jeg er ikke veldig bekymret, men jeg synes ikke det var noe gøy, sier han til NRK.

- Han har vært hos en fysioterapeut nå, som ikke kjente noen ting. Derfor ser det bare ut til at det var en liten krampe. Vi vil uansett ta det rolig framover, og forhåpentligvis er det ikke snakk om noe alvorlig, sier Tveitå.

- Hadde tida vært bedre om dette ikke hadde skjedd?

- Jeg tror ikke han tapte på mye på det, for han kjente det først 15 meter før mål.

Ingen 200-meter

BUL-sprinteren vant ett hundredel foran Darrell Brown fra Trinidad og Tobago. Michael Frater fra Jamaica tok tredjeplassen med 10,08.

Ndure to hundredeler unna 9-tallet

Ndure har sammen med trener Olav Magne Tveitå i vinter jobbet hardt med å komme raskere ut av startblokkene og ikke tape så mye i forhold til konkurrentene i åpningen. Det har han lyktes med, noe han beviste ved å forbedre 60-meterstidene med over to tideler tidligere i år.

- Vi trente mye på det under innendørssesongen, men har ikke jobbet så mye med det i det siste. Det er noe vi komme til å trene mer på framover, sier treneren til Dagbladet.no.

Seinere i kveld skulle Ndure egentlig løpt 200-meteren også, men på grunn av strekken har han trukket seg fra den.