Ndure vil sette Powell på plass

- Jeg slår ham snart.

(Dagbladet.no): Selv om han slappet av de siste meterne, satte Asafa Powell en suveren verdensrekord på 100 meter søndag kveld.

Hurtigtoget fra Jamaica ble klokket inn på 9,74 i 1,7 sekundmeters medvind - og senket den gamle verdensrekorden med tre hundredeler.

Jaysuma Ndure krysset målstreken 33 hundredeler senere, etter å ha fått en leksjon i akselerasjonshurtighet ut av blokkene.

Men 23-åringen føler seg sikker på at Powell kan slås om ikke altfor lenge.

- Jeg vet ikke akkurat når, men jeg kommer til å slå ham snart. Jeg har mye hurtighet i kroppen som jeg ikke har fått ut ennå. Neste år skal vi prøve å slå ham, sier Ndure til Dagbladet.no.

- Tror du virkelig det er mulig?

- Jeg kan ikke si at det skjer neste år. Men alt kan skje, sier han.

Fredericks er forbildet

OFFENSIV NDURE: Det er ingenting å si på selvtilliten til Jaysuma Ndure. 25-åringen, som løp sammen med Asafa Powell i verdensrekordheatet, tror han slår hurtigtoget fra Jamaica om ikke så altfor lenge. Foto: AP
OFFENSIV NDURE: Det er ingenting å si på selvtilliten til Jaysuma Ndure. 25-åringen, som løp sammen med Asafa Powell i verdensrekordheatet, tror han slår hurtigtoget fra Jamaica om ikke så altfor lenge. Foto: AP Vis mer

På spørsmål om hvem som er forbildet hans innenfor sprint, trekker Ndure fram en gammel traver fra Namibia.

- Frankie Fredericks. Han har kjempegod teknikk. Jeg liker ham.

- Hva med Powell?

- Asafa er OK. Men jeg kommer til å konkurrere mot ham i mange år, så han kan ikke være forbildet mitt, ler Ndure.

Til tross for tiden 10,07, en tangering av den norske rekorden, er ikke Ndure helt fornøyd med innsatsen. Fordi han hadde mye mer inne.

- Siden det bare var et forsøksheat, ville jeg spare krefter til finalen. Jeg løp bare fort fram til 50 meter, de siste 50 satser jeg ikke. Det var dumt av meg. Jeg skulle holdt det gående helt inn, sier Ndure.

Slitne bein

Selv om han ikke kom seg under den magiske grensa på ti blank, ser han liten grunn til å deppe.

Ndure vil sette Powell på plass

- Det er ikke så viktig ennå. Jeg vet at jeg kan løpe under ti blank - det blir ikke så lenge til, lover Ndure.

- Hvordan var det å løpe i banen ved siden av Powell?

- Det var moro. Han var kjemperask i starten. De siste 40 meterne hans var han ikke så bra, det var der han tapte mot Tyson Gay i VM-finalen. Har han ikke en god start, løper han ikke fort.

- Snakket du med ham etterpå?

- Jada. Jeg gratulerte ham med løpet og verdensrekorden, og han sa han satte pris på det, sier Ndure.

Sesongen nærmer seg slutten for 25-åringen. Nå venter noen dager med hvile, før han skal løpe 100 meter i Brüssel førstkommende fredag. Etter det skal han i aksjon på samme distanse i Berlin.

- Beina mine er veldig slitne nå, så jeg kommer til å ta fri 3-4 dager før Brüssel, sier han.

BLANT DE 5-6 BESTE I VERDEN:</B> Trener Olav Magne Tveitå rangerer eleven som en av verdens beste sprintere for øyeblikket.