Ndure ville ha løpt i lett heat

Trakk seg grunnet skade.

Jaysuma Saidy Ndure ble trukket i et gunstig heat og ville hatt alle sjanser til å sikre finaleplass på 200 meter om han ikke var blitt skadd.

Da startlistene kom for semifinalene, viste det seg at Ndure skulle ha løpt i heat to sammen med Usain Bolt, amerikanerne Shawn Crawford og Wallace Spearmon. Han ville nok vært sjanseløs mot dem, men de andre i heatet ville trolig norsk-gambieren slått med letthet.

Allerede sent mandag kveld ble det klart at Ndure ikke kunne løpe semifinale på 200 meter på grunn av strekkskaden han pådro seg i mellomheatet. Først sa han at han ville prøve, men han innså etter hvert at det ville bli umulig.

- Det var ingen vanskelig avgjørelse å ta, for det ville ha vært helt uforsvarlig å la ham prøve seg. Jeg tror ikke at han ville ha klart å gjennomføre en semifinale heller, sa den norske OL-legen Ove Talsnes til NTB mandag kveld.

I mellomheatet gikk Ndure videre med årsbeste på 20,45, selv om han hadde strekk oppover hele langsiden. Så store var smertene at han ikke klarte å ta i de siste 100 meterne.

Det forteller at han har mye inne, men sjansen til å finne ut hvor langt han kunne ha nådd ble ødelagt av den tredje strekkskaden for sesongen.

(NTB)

OPPGITT: Jaysuma Saidy Ndure måtte trekke seg fra OL på grunn av skade. Her får han trøst av friidrettsforbundets Ketil Tømmernes. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
OPPGITT: Jaysuma Saidy Ndure måtte trekke seg fra OL på grunn av skade. Her får han trøst av friidrettsforbundets Ketil Tømmernes. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer
Ndure ville ha løpt i lett heat