Ndures dopingsak skal behandles i Norge

Havnet i Gambia ved en feil.

Jaysuma Saidy Ndures positive test på cannabis skal viderebehandles av Antidoping Norge. Det ble bestemt mandag etter at Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) kom fram til at testen ikke skal behandles i Gambia likevel.

Det var 28. juni under et stevne i Luzern at Jaysuma Saidy Ndure testet positivt på en dopingprøve på cannabis.

Nærmere tre måneder etter har IAAF kommet fram til at det ikke var riktig å sende prøven til Gambia ettersom Saidy Ndure ble norsk statsborger i desember 2006.

Norges Fri-idrettsforbund (NFIF) har nå sendt saken over til Antidoping Norge for videre behandling.

- Vi trodde at vi kom til å få behandle denne saken i Norge ettersom vi under VM i Osaka fikk muntlig signal om at det ville skje. Det internasjonale friidrettsforbundet har sett at de har gjort en feil. Prøven skulle aldri være sendt til Gambia, sier Kjetil Hildeskor, generalsekretær i NFIF.

- Vi synes det er viktig fordi Jaysuma er en norsk friidrettsutøver. Vi ønsker at alle saker som omhandles norske utøvere skal behandles i Norge i de rette instanser, så dette var bra for alle parter, sier Hildeskor til NTB.

(NTB)

ANTIDOPING NORGE TAR SAKEN: Jaysuma Saidy Ndures framtid blir ikke avgjort i Gambia. Sprinteren har testet positivt for cannabis. Foto: Scanpix/Ap
ANTIDOPING NORGE TAR SAKEN: Jaysuma Saidy Ndures framtid blir ikke avgjort i Gambia. Sprinteren har testet positivt for cannabis. Foto: Scanpix/Ap Vis mer