Ned åtte kilo

Lasse Kjus har svettet bort åtte kilo i sommer. Og han har slått OL-mester «Burre» på slalåmtreninga. - Jeg er mye bedre forberedt enn på lenge, sier Lasse optimistisk.

I fjor kom Lasse skeivt ut fra start. Sjukdom ødela mye av den viktige sommertreninga. Og da han endelig ble frisk, var ikke innsatsen helt på topp

- Lysten til å svette var ikke så god som den burde, innrømmer Lasse.

Etter hvert som toppresultatene uteble, forsvant også motivasjonen.

Bedre helse

Men i år er utgangspunktet helt annerledes. Lasse har stort sett vært frisk i hele sommer, han har trent bedre enn på lenge - og skiutstyret sitter som det skal. En måned før verdenscupen starter igjen, er Lasse Kjus klar til å slåss mot Hermann Maier.

- Oppkjøringa har gått veldig bra. Jeg har til og med gått ned ti kilo, og det er absolutt ingen ulempe, sier en fornøyd Lasse Kjus - nå med en matchvekt på 80 kilo.

Men vekttapet har ikke gått ut over musklene. Testene Lasse har gjennomført i sommer, viser tvert imot at han er blitt sterkere.
- Jeg er mye bedre trent enn jeg var på denne tida i fjor. Og helsa er langt bedre enn den pleier, sier Kjus, som de siste sesongene har slitt med plagsomme bihuler.

Slo «Burre»

Den gode grunntreninga har allerede gitt de utslagene den skal: Større fart på skiene.

Forrige vinter var det i utfor og super-G at Lasse gjorde sine beste løp. Under de snøsamlingene som alpinistene har hatt hittil i høst, har Lasse også fått bedre sving på de tekniske øvelsene.

- Jeg har hatt bestetid både i slalåm og storslalåm på treninga, gliser Kjus, og er mer enn fornøyd med å ha satt på plass regjerende OL-mester Hans Petter Buraas.

- Hvordan er motivasjonen før sesongen?

- Den er på vei tilbake, sier Lasse.

Og legger ikke skjul på at skihumøret var labert i store deler av forrige sesong.

- Det er moro å kjøre på ski når det går fort. Og nå funker det veldig bra.

  • Lasse Kjus skal fortsette å kjøre alle de fire disiplinene i verdenscupen, men kommer sannsynligvis til å kutte ut et par utforrenn - blant annet i Val d'Isæ$180åere i desember.
GODT HUMØR: Lasse Kjus er bedre forberedt enn på flere sesonger, og gleder seg til konkurransene.