Ned fra tribunen

28. desember forlot Hassan El Fakiri (25) et iskaldt Oslo og satte kursen til Sør-Frankrike. Få dager seinere var han inne i varmen blant Monacos utvalgte - igjen.

Da sesongen startet i fjor høst i den franske toppserien, fikk Hassan endelig en skikkelig sjanse i klubben. Han spilte flere kamper fra start, gjorde gode innhopp fra benken og ble tatt ut på rundens lag i sportsavisa L'Equipe.

- Men i slutten av november havnet jeg på tribunen, og det fortsatte i desember, sier Hassan til Dagbladet.

Noen forklaring fra manager Didier Deschamps får ingen av spillerne. Derfor var det en gledelig overraskelse for Hassan da han var med i troppen som skulle spille cupkamp 5. januar.

A4-info

- Jeg spilte hele kampen borte mot 2. divisjonslaget Vasquahl, sier Hassan.

- Dessverre tapte vi etter ekstraomganger.

Dagen før kamp legger manager Deschamps et A4-ark med spillernes navn i garderoben. De som har fått et kryss bak navnet sitt skal være med dagen etter. Manageren går sjøl til sin egen garderobe, for så å forsvinne fra treningsanlegget.

- Da jeg etter flere gode kamper og innhopp ble plassert på tribunen, fikk jeg ingen forklaring, sier Hassan. - Og det syns jeg var litt merkelig.

Den tidligere Lyn-spilleren sier at han ikke finner sin egen situasjon frustrerende. Hassan syns det har gått bedre enn forventet denne sesongen. Men presiserer at han ikke fornøyd med å sitte på benken, slik han gjorde i siste hjemmekamp mot Bastia (0- 0).

- Jeg vet at klubben før eller seinere må selge spillere, sier Hassan. - Men jeg blir i Monaco uansett ut denne sesongen.

Blir i Monaco

Nylig gikk kontrakten med agent Gunnar Martin Kjenner ut, og Hassan har satt seg i tenkeboksen før han binder seg til en ny.

- Trenger jeg hjelp, har jeg en svensk agent her i Monaco, som etter hvert er blitt en god venn, sier El Fakiri. Kontrakten hans med Monaco varer ut sesongen 2004/2005.

  • I ettermiddag legger Didier Deschamps ut et nytt A4-ark i garderoben til bortekampen mot Sochaux. Hassan håper å finne et kryss bak sitt navn. Monaco ligger på fjerdeplass i serien, tre poeng bak ledende Nice. Sochaux ligger bare poenget bak laget fra fyrstestaten.
BLIR VED MIDDELHAVET: Hassan El Fakiri er stort sett fornøyd med mulighetene han har fått i klubben denne sesongen. - Jeg vet at de før eller seinere må selge spillere, sier Hassan til Dagbladet. - Men jeg blir i Monaco uansett ut denne sesongen.