Ned i sumpa

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Vålerenga 1- 1. Vålerenga gjorde en god kamp mot sølvkandidat Viking i går, men tabellen ser fortsatt like svart ut for oslolaget. - Nå må vi kjempe om kvalikplassen, sier VIF-trener Tom Nordlie.

For da Start vant og Bryne fikk ett poeng i går, hjalp det lite at et velorganisert og taktisk klokt Nordlie-mannskap klarte uavgjort mot Benny Lennartssons sølvgutter. Fortsatt ligger Enga på kvalikplass, mens langt fra skamslåtte Bryne-bønder tviholder på den sikre plassen over.

- Det er bare fire poeng opp til Bryne, så alt er mulig. Men antakelig er det kvalikplassen vi må kjempe om, sier VIF-trener Tom Nordlie.

Og dermed er forventningene til bånnlaget VIF skrudd enda et hakk ned. At laget skal berge seg direkte, er nå ønsketenkning selv for treneren.

Kjetil Rekdal, en av VIFs beste i går, sier det slik:

- Nettet snører seg sammen rundt oss i bånn. Men det er tre kamper igjen. Bare så dumt at vi er avhengige av andre lag for å klare oss.

Utenom det, så trener Nordlie framgang i laget mot Viking.

Gullbytter

- Med litt tur hadde vi vunnet. Vi er solid hele tida, men misser én gang - og det var nok, sier Nordlie.

Det skjedde da treneren nølte med å bytte inn høyreiste Knut Henry Haraldsen.

For da hadde Benny Lennartsson allerede satt innpå to gullreserver - Gunnar Aase og Rikhardur Dadason. Aase slo et glimrende innlegg, Dadason kom høyest i rommet der Haraldsen skulle vært og styrte ballen mesterlig inn i bortre hjørne.

Galgenhumor

Nå venter en desperat bunnstrid for Vålerenga, og Tom Nordlie tyr til galgenhumor for å finne lyspunktene.

- En ting vi kan dra med oss inn i sluttspurten, er at vi er mest vant med å spille med press på oss, sier Nordlie.

SER MØRKT UT: Ett poeng mot tabelltoer Viking var mager trøst for VIF-trener Tom Nordlie i går.