Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristiansund vant mot Saprsborg

Ned på jorda igjen etter Europa-suksessen: Tap for Sarpsborg B

Et b-preget Sarpsborg ble for svake mot Kristiansund.

JUBEL: Flamur Kastrati løpte bort og ga trener Christian Michelsen en god klem etter scoringen. Foto: NTB scanpix / Braastad, Audun
JUBEL: Flamur Kastrati løpte bort og ga trener Christian Michelsen en god klem etter scoringen. Foto: NTB scanpix / Braastad, Audun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sarpsborg - Kristiansund 1-2 (0-1)

Sarpsborg 08 flyger høyt om dagen, og har gode muligheter til å nå gruppespillet i Europa League for første gang i klubbens ti år lange historie.

Østfoldlaget slo israelske Maccabi Tel Aviv 3-1 på torsdag, og nå har klubben fullt fokus på å gjøre en god opptreden på bortebane. Det viste igjen i startoppstillingen mot Kristiansund søndag kveld.

Av de elleve som startet på torsdag, var det bare Amin Askar som var igjen til kampen mot Kristiansund, og Sarpsborg fikk det tøft på hjemmebane.

Kastratis første

Nordmøringene viste seg sterkest fra start og fikk hentet sarpingene ned på jorda igjen etter suksessen i Europa. Til pause sto det 1-0.

Først ut var Kristiansunds nyerverving, Flamur Kastrati. Daouda Bamba ble solgt for flerfoldige millioner til Brann i sommer, og det var Kastrati som ble hentet inn for å erstatte klubbens toppscorer. Søndag viste han hvorfor Kristiansund og trener Christian Michelsen har tiltro til ham.

Seks minutter før pause viste han sin målteft og fikk feid ballen i nettet bak Aslak Falch. Kastratis første scoring for Kristiansund etter overgangen fra Sandefjord.

Langskudd

Kristiansund startet den andre omgangen slik de avsluttet den første.

Liridon Kalludra har ei fortid i Sarpsborg 08, og søndag fikk han en scoring mot gamleklubben. Kalludra ble spilt fri av Torgil Gjertsen, og banket inn 2-0 til gjestene.

13 minutter før slutt viste Sarpsborgs B-lag at også de kan score mål. Ronnie Schwartz fikk fyre av relativt upresset fra rundt 20 meters hold, og ballen suste langs gresset og i det lengste hjørnet.

Selv om Sarpsborg har hovedfokus på Europa League for tiden, har de også gode muligheter til å henge med i medaljekampen i Eliteserien. Etter kveldens tap for Kristiansund har imidlertid luka opp til Haugesund på 3.- plass økt til seks poeng.

Kristiansund er på plassen bak Sarpsborg, men det er fem poeng som skiller de to lagene på tabellen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!