Bodø/Glimt banket Ranheim

Ned på jorda igjen. Ranheim ydmyket av Bodø/Glimt

Sensasjonslaget gikk på et uventet tap mot Bodø/Glimt.

FIKK BANK: Aleksander Foosnæs og Ranheim fikk det tøft mot Bodø/Glimt. Til slutt sto det 4-0 på måltavla. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
FIKK BANK: Aleksander Foosnæs og Ranheim fikk det tøft mot Bodø/Glimt. Til slutt sto det 4-0 på måltavla. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Bodø/Glimt - Ranheim 4-0 (1-0)

Bodø/Glimt var fullstendig suverene i OBOS-ligaen i fjor og rykket opp med 16 poengs margin til nummer to. Ranheim endte på 4.-plass, 19 poeng bak nordlendingene, men fikk kjempet seg opp en divisjon etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse mot Sogndal.

Derfor var det få som hadde sett for seg utgangspunktet før søndagens oppgjør. Ranheim har tatt Eliteserien med storm, scoret flest mål i divisjonen og lå på 3.-plass. Bodø/Glimt har det ikke lykkes like godt for og de lå på kvalikplass til nedrykk før trønderne kom på besøk til Aspmyra.

Slik så det ikke ut på banen, og til slutt sto det 4-0 på måltavla i hjemmelagets favør.

- Fotball er marginer og tro, og de har hatt begge deler i starten. Vi har hatt det motsatte, men i dag setter vi de ordentlig på plass, sa Ulrik Saltnes til Eurosport etter kampen.

Drømmeåpning

Glimt brukte ikke langt tid på å rette opp noe av inntrykket, og vise at styrkeforholdet mellom lagene ikke har snudd brått på få måneder.

Hjemmelaget åpnet best, presset Ranheim bakover på banen, og allerede etter fem minutter fikk de uttelling.

Ulrik Saltnes spilte fri høyrekanten, som slo inn i feltet. Innlegget ble blokkert av en forsvarer, og ballen endte igjen opp i Saltnes' bein. Midtbanespilleren banket til og ballen suste utakbart i hjørnet.

Gigantsjanse

Ranheims suksess i debutsesongen på øverste nivå er ingen tilfeldighet. Trønderne jobber steinhardt gjennom 90 minutter og springer til krampa tar dem.

Etter den tidlige 1-0 scoringen, kjempet Ranheim seg til egne sjanser, og var nære en rask utlikning.

15 minutter ut i kampen fikk Kim Riksvold alle sjansers mor, da Erik Tønne fant han med et presist innlegg. Alene med keeper satte han ballen i stanga, og ble truffet av returen. Riksvold fikk ikke stokket beina og fikk ikke til en skikkelig avslutning på andre forsøk. Ballen gikk mot mål, men Glimt-keeper Ricardo fikk tak i ballen akkurat før den krysset streken.

18-åring med scoring

Etter en solid avslutning på første omgang, var det et Ranheim full av tro på et comeback som entret kunstgresset etter sidebytte.

Men for andre gang i kampen brakt Glimt de tilbake ned på jorda. Kun to minutter ut i omgangen sto det nemlig 2-0 til vertene.

Håkon Evjen mottok ballen på høyresiden av 16-meteren, dro seg innover og forbi en Ranheim-forsvarer, før han avsluttet tilbake mot hjørnet han kom fra. Flott utført av 18-åringen, som noterte seg for sitt første eliteseriemål.

Elegant chip

En halvtime før slutt punkterte i praksis Bodø/Glimt kampen. Saltnes spilte gjennom Philip Zinckernagel, som nesten hadde en hel banehalvdel å løpe på. Alene med keeper banket han ballen kontant i nota.

Ranheim var aldri i nærheten av å slå tilbake, og 15 minutter før slutt var det i stedet Amor Layouni som fullførte ydmykelsen. En Ranheim-forsvarer serverte ballen til angriper, som fikk all tid i verden alene med Even Barli. Svensken var iskald og chippet ballen elegant over keeper.

- Dette var en kamp godt under par. De vil mer enn oss og det er veldig fortjent at vi taper. Vi er avhengig av trøkk og engasjement, men det klarer vi ikke i dag, sa Mads Reginiussen til Eurosport etter kampen.

Etter to strake tap, var det tre svært etterlengtede poeng for Bodø/Glimt, som økte forspranget til Start på nedrykk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer