GODT POLSTRET: Mohammed Fellahs venstrebein er godt støttet. Det tar to-tre måneder før han kan løpe som vanlig igjen. Foto: Sigve Kvamme/Dagbladet
GODT POLSTRET: Mohammed Fellahs venstrebein er godt støttet. Det tar to-tre måneder før han kan løpe som vanlig igjen. Foto: Sigve Kvamme/Dagbladet Vis mer

Nedbrutt Fellah fryktet hva han ville si etter enda et beinbrudd

- Jeg hørte det smalt, sier VIF-juvelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VALLE (Dagbladet): Det har gått halvannen uke siden Mohammed Fellah brakk leggbeinet i treningskamp for Bærum. Etter å ha gledet seg over å endelig ha opplevd en skadefri høst, ble det brått slutt på den perfekte oppladningen.

I dag hinker Vålerenga-spilleren rundt på Valle Hovin på krykker.

- Jeg håper å kaste dem fra meg om noen få uker, sier Fellah med et smil til Dagbladet, vel vitende at det har vært verre før.

Ikke som forrige gang
Denne gangen var det det tynneste av de store beina i leggen som røyk, fibula, men Fellah har vært gjennom mer alvorlige leggbeinsbrudd.

I 2007 brakk han tibia i en U18-landskamp, og da kneproblemer fulgte i opptreningsperioden, tok det nesten to år før han var tilbake for fullt.

- Jeg har jo plate og skruer i det store leggbeinet fra før, så dette er peanøtter i forhold til forrige gang.  Det er alltid tungt å bli skadet, du får ikke gjort det du elsker, men det er ikke som sist i det hele tatt, sier Mohammed Fellah.

- Hvordan opplevde du taklingen som førte til bruddet?

- Det var ingen stygg takling. Begge løp mot hverandre og han traff meg i leggen med kneet, jeg hørte det smalt. Det var ikke som sist, ikke i nærheten. Men man må bare takle det. Det er nå jeg kan vise at jeg er sterk og ikke faller sammen, selv om det er utrolig kjedelig og uflaks at det skjer igjen, sier Fellah.

- Jeg skjønte med en gang at det var ett eller annet, men jeg trodde ikke det var brudd. Jeg klarte jo å hinke på det. Det er det andre leggbeinet som holder mesteparten av vekten, så jeg merket ikke så mye. Det var så klart tungt å få beskjeden om at jeg var ute i to-tre måneder. Men jeg synes ikke synd på meg selv, jeg vet jeg kommer meg gjennom, og at jeg kommer sterkere tilbake, sier han.

Ville ikke snakke
Vålerenga ga beskjed om at Mohammed Fellah ikke ønsket å snakket med noen etter uhellet i januar, enda en skade var vanskelig å svelge for midtbanespilleren.

- Jeg fikk masse telefoner fra journalister, og tenkte at «jeg må heller ta meg sammen og ikke prate ut nå». Du vet at når du er midt oppe i det, så kan det komme ut mye piss. Du er frustrert og det er tungt, da ville jeg ikke prate med noen og heller være sammen med venner og familie, sier Fellah.

Leggbruddet i 2007, kneproblemer. For to år siden ble sesongoppkjøringen ødelagt av det vonde kneet, og det gikk utover prestasjonene i starten av sesongen. Det har rett og slett vært mye.

- Jeg har brukket begge leggbeina før, jeg slet med kneet en god del, fikk mange forskjellige beskjeder. Så kom denne. Men er det noen som skal klare dette, så ser jeg meg selv som en av dem. Det skjer mye positivt i livet, og så skjer det noen negative ting. Da må man bare takle det.

Støttes av Rekdal
Nå blir Mohammed Fellah hjemme mens resten av troppen reiser til La Manga, det synes han er like greit. Han er ikke så interessert i å se på fotballkamper han ikke kan bidra i.

Da bruker han heller tiden godt i treningsrommet, så han kan komme tilbake så fort som mulig.

- Da setter man enda mer pris på fotballen, når man går rundt på krykker og må sykle og sånn. Det er ikke syklist jeg skal bli, det er fotballspiller.

- Hva sier Rekdal til deg?

- Han har opplevd det samme, han har brukket leggbeinet tre ganger samme sted, så han sier at «dette fikser du». Og det vet jeg at jeg gjør. Gror det fint og alt sånn, så kommer jeg tilbake. Kvaliteten forsvinner ikke, det vet jeg etter å ha vært borte i nesten to år. Basisferdighetene er der og kommer aldri til å forsvinne, det vet jeg.

Glad for nykjøp
Samtidig henter Kjetil Rekdal inn flere av spillerne som var med på skaffe gullsuksess forrige gang han var sjef.

Daniel Fredheim Holm er signert, denne uka kom Christian Grindheim tilbake på lån.

Fellah liker det han ser.

- Jeg er veldig fornøyd med de han har henta så langt. Daniel (Fredheim Holm) og Grindheim er to store spillere som kan bidra til at laget løfter seg. Så langt er det kanonkjøp, begge er kanonspillere, sier han til Dagbladet.

- Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake, og syns det er positivt det som skjer nå. Det blir et bra år.

OPTIMIST: - Jeg har opplevd verre, sier Fellah om enda en skade. Foto: Sigve Kvamme/Dagbladet
OPTIMIST: - Jeg har opplevd verre, sier Fellah om enda en skade. Foto: Sigve Kvamme/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer