TRIST  SLUTT: Det ble bare et halvt renn i VM for Kjetil Jansrud. Foto: Bjørn Langsem
TRIST SLUTT: Det ble bare et halvt renn i VM for Kjetil Jansrud. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Nedbrutt Jansrud orket ikke snakke med noen

Korsbåndet røk, ute i ni måneder.

SCHLADMING/OSLO (Dagbladet): Tidligere i ettermiddag ble det kjent at Jansrud mister resten av VM som en følge av kneskaden han pådro seg under dagens super-G.

Nå er det klart at han også mister resten av sesongen.

Røket korsbånd - Kneet er i orden, men korsbåndet er røket. Det betyr at han ikke kommer til å bli sett på ski før neste sesong, skriver pappa Jan Jansrud i en e-post til Kvitfjell-general Svein Mundal.

Det melder NTB.

På en pressekonferanse klokka 17 opplyste landslagsledelsen at fremre korsbånd er røket i venstrebeinet. Det er ingen andre skader i kneet, men det kan likevel ta ni måneder før Jansrud er 100 prosent restituert. Det betyr at også oppladningen til Sotsji-OL om et år vil bli kraftig forstyrret.

- Men det nåværende tidspunkt er vi ikke bekymret for OL. Vi er tilnærmet sikre på at han er fullt tilbake om ni måneder, sier landslagslege Lars-Petter Granan.

- For tøft Jansrud var ikke selv til stede på pressekonferansen, men kom med følgende uttalelse til media:

- Beklager at jeg ikke stiller opp, men å møte media så kort tid etter at det skjedde, ville vært følelsesmessig for tøft.

Jansrud presiserte også gjennom støtteapparatet at han ikke synes synd på seg selv og at uhellet ene og alene var hans egen skyld. Han ba også om at alle spekulasjoner om løypas sikkerhet skal bli lagt døde.

Samtidig understreker han at han har ambisjoner om å være tilbake raskere enn legenes estimat på ni måneder.

HER GÅR DET GALT: Det så ikke veldig dramatisk ut da Kjetil Jansrud falt, men konsekvensene er blitt store. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB Scanpix
HER GÅR DET GALT: Det så ikke veldig dramatisk ut da Kjetil Jansrud falt, men konsekvensene er blitt store. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB Scanpix Vis mer

I går var det den amerikanske superstjernen Lindsey Vonn som falt og ødela korsbåndet. Dermed er to store profiler ute av VM allerede etter første øvelse.

Kjørte til målområdet Jansrud kjørte ut før første mellomtid, men klarte i motsetning til Vonn selv å skli ned til målområdet på skiene. Han haltet likevel ut av stadion for å dra på sykehus, og der ble det fastslått kneskade.

- Der Kjetil kjørte ut, var løypa nesten ødelagt, og med det lyset som er ser du ikke slagene. Da er det vanskelig å forberede seg, sa bronsevinner Aksel Lund Svindal om lagkameratens uhell.

Jansrud, som støttet seg på et par skistaver, ønsket ikke å snakke med noen da han forlot sykehuset igjen. Nå er det altså klart at det tilsynelatende udramatiske fallet får alvorlige konsekvenser.

Jansrud var en av medaljekandidatene i dagens super-G. Det ville han også ha vært i utfor, samt superkombinasjonen. 27-åringen fra Vinstra har hatt en god sesong fram til nå, og ligger på åttendeplass i verdenscupen sammenlagt.

DÅRLIGE NYHETER: Landslagslege Lars-Petter Granan og landslagstrener Håvard Tjørhom oppdaterte media på Jansruds skade. Foto: Bjørn Langsem
DÅRLIGE NYHETER: Landslagslege Lars-Petter Granan og landslagstrener Håvard Tjørhom oppdaterte media på Jansruds skade. Foto: Bjørn Langsem Vis mer