Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Nedbrutt Kroatia-stjerne tok et oppgjør etter kampen: - De drepte oss

Andrea Penezic forteller til Dagbladet.

SKUFFET: Andrea Penezic, Kroatias store stjernespiller, var langt nede etter tapet mot Norge. Her i duell med Marta Tomac. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKUFFET: Andrea Penezic, Kroatias store stjernespiller, var langt nede etter tapet mot Norge. Her i duell med Marta Tomac. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HELSINGBORG (Dagbladet): Kroatia ble regelrett ydmyket av de norske håndballjentene i EM i går kveld. Balkan-laget holdt følge i et kvarter - men så kom en fullstendig kollaps.

Kroatias venstreback Andrea Penezic (31) var nedbrutt etter kampslutt, men stilte likevel opp da Dagbladet ba henne oppsummere den tragiske avslutningen på kampen.

- Det var fryktelig, sier Penezic til Dagbladet.

- Drepte oss

Stjernespilleren og Kroatia åpnet nemlig bra inne i Helsingborg Arena i går kveld. Penezic startet kampen med tre scoringer på seks minutter og Kroatia ledet 5-3.

Så ble det bekmørkt. Hun avsluttet kampen med totalt fire mål på 10 forsøk.

Hun er ikke nådig i karakteristikken av eget lag og tok et oppgjør i pressesonen der hun mente mye var feil.

- Norge var det beste laget. Vi var fryktelige. De drepte oss. Vi hang bra med i 1. omgang. Etter pause mistet vi fokus og konsentrasjonen forsvant. Vi må vise oss bedre fram enn dette, sier Penezic til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

For å illustrere den brutale nedturen: Stillingen var 8-8 etter 15 minutter. Etter 30 minutter var kroatene under med 9-15.

- Vi ledet jo med to mål, så tok de ut to av våre spillere. Det var helt feil for oss. Vi jaget dem. Men jeg vet ikke hva som skjedde. Vi knakk sammen, sier Penezic.

Andre Penezic og Kroatia står nå med null poeng etter to kamper - og må trolig reise hjem etter at gruppespillet avsluttes fredag. Seier i siste kamp mot Romania kan hjelpe.

- Norge kontrer og scorer mye. Vi ble løpt i senk. Det er skuffende. Jeg er dypt skuffet. Vi hadde forventet mer og trodde på egne ferdigheter i starten. Så sa det pang, pang, pang, sier hun.

SPILTE SEG OPP: Kari Aalvik Grimsbø slapp inn ett mål på 15 minutter i slutten av 1. omgang.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPILTE SEG OPP: Kari Aalvik Grimsbø slapp inn ett mål på 15 minutter i slutten av 1. omgang.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Mistet lysten?

Kari Aalvik Grimsbø sto i mål for Norge nesten hele 1. omgang - og slapp bare inn ett mål det siste kvarteret før pause.

- Det er overraskende at vi vinner såpass mye. Det hadde vi ikke trodd. Vi ville ha fart i kampen og det fikk vi. Det var en fin seier, sier Grimsbø til Dagbladet

- Penezic sier Kroatia-spillerne ble «drept» av dere?

- Om de mister lysten eller ble slitne etter 15 minutter, det vet jeg ikke. Vi løp i hvert fall over dem. Vi viste intensitet i forsvar og angrep. Vi spilte dem ut, sier Grimsbø.

- Hvorfor ble dere så overlegne etter 15 minutter?

- Vi ble tøffere, både jeg selv og forsvaret. Vi viste hvor vi skal være og vi har et solid forsvar som gir nok trykk så vi keeperne får en bedre jobb. Vi er tøffere på dem, sier Grimsbø.

Norge møter Russland til gruppefinale fredag klokka 20.45 på TV 3. Norge har fire poeng. Russland har to.

Se Nora Mørks fantastiske mål nederst i artikkelen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!