Petter Solberg må opereres etter brudd

Nedbrutt Petter Solberg må opereres etter kragebeinsbruddet

Petter Solberg brøt kragebeinet tvert av i søndagens VM-runde i rallycross. 42-åringen må opereres etter skadene han pådro seg i Latvia, får NTB opplyst.

Petter Solberg ble sendt til sykehus med ryggsmerter etter krasj i søndagens semifinale under VM-runden i rallycross i Latvia.
Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
Petter Solberg ble sendt til sykehus med ryggsmerter etter krasj i søndagens semifinale under VM-runden i rallycross i Latvia. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Solberg har også pådratt seg to ribbeinsbrudd etter kollisjonen i søndagens semifinale under VM-runden i Riga. Motorkongen er fortsatt innlagt på sykehus med sterke smerter.

- Kragebeinet er tvers av og må opereres. Vi jobber med å få Petter hjem til Sverige med syketransport. Operasjonen skal utføres i Sverige, men når vet vi foreløpig ikke, sier Per-Espen Løchen i Solbergs rallycrossteam til NTB.

Petter Solberg ble mandag undersøkt grundig på et sykehus i Riga.

- De har også oppdaget to ribbeinsbrudd. Det er snakk om ribbein ni og ti på siden bak, det vil si nokså langt nede. Det forårsaket de sterke ryggsmertene Petter fikk umiddelbart etter smellen. De som har bristet ribbein, vet at dette gjør fryktelig vondt, sier Løchen.

Spurte om gullfeiring

Det er uklart om Solberg blir operert allerede denne uken. Selv om det norske motoresset forsvant ut i semifinalen søndag, ble han verdensmester sammen med makker Johan Kristoffersson.

Svensken vant nemlig VM-runden, VM individuelt og sørget samtidig for at Solberg kan kalle seg verdensmester for fjerde gang gjennom seier i den prestisjefylte lagkonkurransen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer