VIF - AaFK

Nedbrutt VIF-talent etter sjokktaklingen: - Det er et helvete

Vålerengas Vajebah Sakor frykter langvarig skade etter taklingen fra Fredrik Carlsen, men 20-åringen har akseptert en unnskyldning fra Aalesund-spilleren.

TRIST: Vajebah Sakor var langt nede etter å ha blitt utsatt for karrierens verste takling i oppgjøret mot Aalesund. Foto: Scanpix
TRIST: Vajebah Sakor var langt nede etter å ha blitt utsatt for karrierens verste takling i oppgjøret mot Aalesund. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Vålerenga - Aalesund 0-1

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Aalesund vant bunnoppgjøret mot Vålerenga 1-0, men det er Fredrik Carlsens potensielt sett karrieretruende takling på Vålerenga-talentet Vajebah Sakor (20) i første omgang som er Fotball-Norges største samtaleemne etter kampen.

Carlsen suste inn i hovedstadslagets Juventus-innleide 20-åring bakfra og traff både høyre ankel og kne med stor kraft. Etter flere minutter med behandling på gressteppet, ble Sakor hjulpet av banen med store smerter. Frykten er et langvarig skadeavbrekk. I møte med Norges største medier søndag kveld, kom Asker-gutten nedbrutt og haltende ut av Vålerenga-garderoben.

SKADET: Sakor haltet ut dørene på Ullevaal søndag kveld. Foto: Scanpix
SKADET: Sakor haltet ut dørene på Ullevaal søndag kveld. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er den verste taklingen jeg har blitt utsatt for noen gang. Jeg er heldig som kom meg unna. Det er et helvete, sier Sakor til Dagbladet

- Trist og fælt

Med synlig kompresjon rundt ankelen, gikk Sakor rundt med triste følelser innvendig. Vålerenga-angriperen forlot barndomsklubben Asker og dro til Juventus allerede som 16-åring.

Hans største ønske i livet er å lykkes som fotballspiller. Søndag kveld kunne muligheten blitt revet bort i løpet av et ulykksalig sekund.

- Det er fælt. Det er trist. Det gjorde vondt. Det var stygt. At han ikke fikk rødt kort, er håpløst. Det er forferdelig dømming, mener Sakor.

- Skrek av smerte

At Vålerenga hadde hatt bedre muligheter til å fått med seg poeng på stillingen 1-0 hvis Carlsen hadde blitt utvist, ble nesten ikke diskutert etter oppgjøret. I stedet handlet alt om Aalesund-spillerens åpenbare feilvurdering og Sakors helse.

STERKE REAKSJONER: Vålerenga-kaptein Christian Grindheims blikk forteller det meste om hva han syntes om dommer Ken Henry Johnsens avgjørelse om å gi gult kort for Carlsens takling på Sakor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STERKE REAKSJONER: Vålerenga-kaptein Christian Grindheims blikk forteller det meste om hva han syntes om dommer Ken Henry Johnsens avgjørelse om å gi gult kort for Carlsens takling på Sakor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

VIF-spilleren forteller at han ikke klarte å tenke i sekundene etter taklingen. Fra tribuneplass så det ut som Sakor nærmest var i sjokk. Nå sliter han med smerter i både ankelen og kneet. Mandag venter undersøkelser som vil gi svar på skadeomfanget.

TOK HVERANDRE I HENDENE: Sakor aksepterte Carlsens unnskyldning etter kampen. Foto: Scanpix
TOK HVERANDRE I HENDENE: Sakor aksepterte Carlsens unnskyldning etter kampen. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg skrek av smerte. Nå håper jeg det ikke er brudd, sier Sakor.

Carlsen ba om unnskyldning

Før Vålerenga-spilleren forlot Ullevaal stadion, kom Carlsen tilfeldigvis gående forbi i gangen. Aalesund-spilleren stoppet, strakk ut en hånd og ba om unnskyldning, en unnskyldning Sakor aksepterte.

Overfor Dagbladet og andre medier tar Carlsen selvkritikk.

LEGGER SEG FLAT: Aalesunds Fredrik Carlsen har bedt Sakor om unnskyldning. Foto: Scanpix
LEGGER SEG FLAT: Aalesunds Fredrik Carlsen har bedt Sakor om unnskyldning. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg legger meg flat. Hvis jeg hadde fått rødt, måtte jeg tatt det. Jeg er litt seint ute og treffer han oppe i kneet. Jeg er heldig som bare får gult. Jeg har sett den på tv, og det er ikke bra. Jeg prøver å ta ballen, men så tar han et skritt inn foran meg. Det ser ikke bra ut, sier Carlsen til Dagbladet.

Samtidig innrømmer dommer Ken Henry Johsen at han vurderte situasjonen feil.

- Det burde vært gitt et rødt kort. Jeg har ikke noe annet å si enn det. Jeg skulle gjerne hatt muligheten til å gjøre det om igjen, men den har jeg ikke, sier Johnsen til Dagbladet, som innser at han risikerer karantene fra NFF etter hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer