SKUFFET: Det var en slagen Viking-trener som møtte pressen etter 1-7-tapet for Vålerenga søndag kveld. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SKUFFET: Det var en slagen Viking-trener som møtte pressen etter 1-7-tapet for Vålerenga søndag kveld. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Nedbrutt Viking-sjef: - Det verste tapet i karrieren. Det er flaut

Det var en slagen Viking-trener Ian Burchnall som møtte pressen etter 1-7-tapet for Vålerenga. Nå ser han mot Obos-ligaen, og tar samtidig et oppgjør med spillerne.

STAVANGER (Dagbladet): Det var en katastrofal dag på Viking stadion. Viking hadde gått på sitt verste hjemmetap noensinne, mot et Vålerenga-lag som sprudlet og ikke ga seg før de hadde satt syv baller bak stakkars Amund Wichne i Viking-målet.

Med fire kamper igjen å spille, og ti poeng opp til kvalifiseringsplass, skal en være veldig optimistisk om en tror det blir Eliteserie-spill i Stavanger neste år også.

For Viking-trener Ian Burchnall var det det verste tapet i karrieren, og han syns det var tøft å snakke med pressen etter kamp.

- Det er ikke slik jeg vil stå. Dette er vanskelig. Tøft. Det er flaut, og vi er ikke gode nok på noen områder. Dette var gutter mot menn, og det verste tapet i karrieren, uten sidestykke, sier en slagen Burchnall.

- Ta litt ansvar

I kampen hvor alt gikk galt lå Viking under med 0-4 til pause, og publikum begynte allerede å gå hjem etter 35 minutter.

Viking-kaptein André Danielsen, som spilte sin 500 kamp for klubben ble utvist på overtid og Viking-spillerne viste tydelig sin frustrasjon både over seg selv og medspillere. Alle var slagne i Stavanger. Det var tøft. Ian Burchnall måtte gi spillerne ordre.

- Jeg ba de om å gå inn og se seg selv i speilet. Jeg ba de om å ikke gå inn i garderoben og spark løs på ting. Jeg ba de om å ta litt ansvar for prestasjonene, sier en frustrert engelskmann.

Obos-liga 2018

- Har dere rykket ned nå?

- Vi tapte fem på rad før seieren forrige helg, og hadde egentlig rykket ned da. Etter seieren mot Kristiansund øynet vi et lite håp, men i dag er det nok slutt. Vi har spilt 26 kamper og vunnet fire, sier Burchnall.

Burchnall tok over som Viking-trener foran årets sesong etter å ha vært assistent for Kjell Jonevret i fjor. Han har alltid visst at det ville bli en tøff oppgave, og innrømmer at han allerede tenker på Obos-liga-spill i 2018.

- Selvfølgelig tenker vi på det. Nå må vi ta en oppsummering etter sesongen for å se hvem vi har med videre og forholde oss til dem. Jeg skal ikke bruker for mye tid eller energi på spillere som ikke skal være her, sier han.

Forberedt på å gå veie

- Hvordan er veien tilbake til Eliteserien igjen?

- Den er lang. Det er ufattelig mye arbeid som må gjøres for å komme deg opp igjen. Det vil bli en vanskelig vei fremover, mener han.

- Og den er du forberedt på å gå?

- Ja, men vi må starte planleggingen nå. Hva kan vi bruke, og hva kan vi ha med oss. Det er en lang vei tilbake. Vi må se på dette fra topp til bunn, og gjøre en totalrengjøring, sier Viking-treneren.

Ser mot Euroa

For Vålerenga-trener Ronny Deila er situasjonen en annen. Vålerenga har nemlig vunnet sine tre siste kamper, og har en målforskjell på 15-2. I det som tidligere så ut som en ny skuffende sesong, har Vålerenga snudd litt på flisa. Nå snuser de på Europa cup-spill.

- Spillestilen har begynt å sitte, og vi har stått med samme laget over litt tid. Disse resultatene går på at vi begynner å få en gruppe som skal gjøre seg selv ansvarlig. Alle har en stemme, og må ta sin del av ansvaret i gruppa. Tidligere har det vært litt for mye ansvarsfraskrivelse. Nå ser vi at de har det gøy sammen. De har en energi, en glede og de har det høy sammen, sier Vålerenga-treneren.

Han mener det handler om Vålerenga-kulturen.

- Det er de gode miljøene som klarer å få det beste ut av spillerne sine, og nå begynner folk å skinne. Det handler om kulturen i Vålerenga og fordi vi er så gode til å gjøre hverandre gode, sier Deila.

- Hva er målsetningen for neste år?

- Vi har sagt at innen 2-3 år skal vi kjempe i toppen av norsk toppfotball. Nå ligger vi godt an til å bli bedre enn i fjor, og vi har en drøm om å komme ut i Europa. Nå ligger vi bare fem poeng bak fjerdeplassen, så det er mulig, avslutter en offensiv Vålerenga-trener.