Nede for telling

Cecilie Leganger har slått opp et brudd i foten og er satt ut av spill i seks uker. I verste fall står OL-deltakelsen i fare.

Cecilie Leganger tråkket på ballen og fikk store smerter i foten under landslagets samling på Lanzarote. Etter en røntgenundersøkelse ble det funnet et brudd i et lite bein på utsiden av fotbladet. I dag opereres hun på Ullevål sykehus.

Leganger kan være i lett trening igjen allerede etter en uke, men i verste fall kan det gå seks uker før verdens beste målvakt er tilbake i håndballmålet.

Da har reaksjonsfantomet fra Fyllingsdalen utenfor Bergen fem uker på seg før Norge spiller sin første OL-kamp i Australia.

Optimistisk Breivik

Norge har sterke reserver som Heidi Tjugum og Janette Nilsen, men Leganger vil likevel bli sårt savnet. Hun er fortsatt regnet som verdens beste.

Noe landslagstrener Marit Breivik vet veldig godt.

- Jeg var urolig da vi var på Lanzarote, innrømmer Breivik.

- Cecilie er svært optimistisk. Det er faktisk hun som oppmuntrer meg og sier at det her skal går bra. Jeg er ikke så bekymret lenger. Nå vet vi hva vi kan forholde oss til og at hun er i gode hender, sier Breivik.

- Hun kommer til å være raskt tilbake. Hun har mye rutine, forsikrer Breivik.

Skrue i foten

Cecilie har kunnet løpe og gå normalt, men det er sideskyvet som har vært plagsomt.

- Det er et brudd som vanskelig gror uten en operasjon. Det vil bli satt inn en skrue i foten, sier Bækkelagets fysioterapeut Knut Jæger Hansen.

- Muligens er det en gammel skade der bruddet har grodd gradvis og ikke blitt helt bra. Hun har hatt noe smerte i foten tidligere også, sier Jæger Hansen.

GAMMEL SKADE: Cecilie Leganger opereres i dag, men er optimistisk med tanke på OL.