Nede for telling

Romania-Norge 26-22 (14-12). Med Norges første EM-tap blir veien til en semifinale lang. Men noe fikk vi i det minste ut av det skuffende tapet i går: En ny stjerne i Stabæks 20 år gamle Karoline Dyhre Breivang.

Som erstatter for kneskadde Kjersti Grini kom Karoline Dyhre Breivang inn i EM-troppen som den aller siste.

I går så hun ut til å være den som har vært der lengst - og belønnes med en sterk 7-er på Dagbladets børs for måten hun tok tak i kampen da hun slapp til midtveis i første omgang.

«Karo» - som hun kalles i Stabæk - tok skuddansvar, og rumenerne hadde store problemer med å stoppe den for dem totalt ukjente jenta som bare spilte sin tredje landskamp.

Totalt stoppet EM-debutanten på seks scoringer foran 5000 elleville rumenere i Ioan Kunst-Ghermanescu-hallen i Bucuresti.

Selve drømmen

Etterpå avslørte Dyhre Breivang at hun ikke engang var nervøs.

- Det er anledninger som dette vi drømmer om og trener for. Når jeg nå er her, er det bare å trå til for fullt. Det er bedre det enn bare å stå og kaste gris. Det kommer det ingen ting ut av, sier den freske nykommeren.

Mer nervøs var bakspilleren natta før avreise til håndball-EM. Da kom alle tankene til jenta som er inne i sin tredje eliteseriesesong. Den natta brukte den musikalske jenta til å skrive en sang som hun framførte for resten av den norske troppen lørdag.

To positive

I Norges urutinerte EM-tropp har det vært påkrevd at de få veteranene skulle ta et ekstra tak for å dra med seg de andre.

Det har de ikke klart.

I stedet er det to ferskinger som har styrt skuta i de periodene det norske laget har spilt bra: Gro Hammerseng mot Hviterussland lørdag og Karoline Dyhre Breivang mot Romania i går.

Selv våget hun ikke tro på noe særlig spill i går.

- Jeg trodde at jeg skulle innpå for å gi de andre litt hvile. Men plutselig var jeg ute på banen og fikk mye spilletid. Heldigvis hadde jeg den gode følelsen hele tida, smiler Karoline.

Vurderte EM-nei

Om Karoline Dyhre Breivang var et ukjent navn for de fleste inntil i går, så er hun ingen fremmed for landslagstrener Marit Breivik:

Dyhre Breivang jobber nemlig i Håndballforbundet...

Foran EM-uttaket var Dyhre Breivang usikker på om hun i det hele tatt ville takke ja til en EM-tropp - fordi hun ikke trodde på noe særlig spill.

- Selvfølgelig må jeg se litt på sjansene for å få spille også. Det er ikke sikkert at det er særlig positivt å bruke mye tid og energi på EM og landslagsspill hvis jeg bare må sitte på benken, sa hun til lokalavisa Asker & Bærum Budstikke.

Veien til semi'n

Med to poeng på tre EM-kamper ligger Norge som nummer fem av seks lag i gruppe B - hvor de to beste går direkte til semifinale.

Veien til semifinale er nå veldig grei: Vi

vinne de to siste gruppekampene - mot Danmark i morgen og Makedonia onsdag.

Men selv det er nødvendigvis ikke nok:

Ukraina - som Norge avga ett poeng mot tre sekunder før slutt i EM-åpningen - må heller ikke få mer enn to poeng på sine to neste kamper, samtidig som Norge utlikner den 12 mål dårligere målforskjellen vi har i forhold til Ukraina på disse to kampene.

<B>INGEN BEINFLØRT:</B> Gårsdagens lyspunkt i kampen mot Romania var Karoline Dyhre Breivang som her ligger nede blant rumenske bein.