Nederlag mot Nederland

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Edgar «pitbull» Davids scoret kampens eneste mål på Ullevaal. Dagbladet.no fulgte Norge-Nederland!

Velg ditt eget landslag!

Norge gjorde i kveld unna sin siste test før EM-kvalifiseringsåpningen mot Danmark 7. september. For de drøye 15 000 som hadde tatt turen til Ullevaal ble det ikke all verden å glede seg over.

Norge skapte bare et fåtall målsjanser i løpet av kampen. Heller ikke Nederland skapte veldig mye, men det virket som om stjernegalleriet fra tulipan-landet hadde mer å gå på.

- Vond følelse

- Jeg sitter med en vond følelse av at Nederland spiller med håndbrekket på, sier Kjetil Rekdal til TV2 etter kampen.

Kampens eneste mål kom ved innbytter Edgar Davids i andre omgang.

John Arne Riise ble lurt på rompa av Andy van der Meyde på kanten. Fra skrått hold skjøt van der Meyde mot Frode Grodås' lengste hjørne. Norges keeper slo ballen ut i feltet - rett i beina på Davids. Juventus-spilleren med tilnavnet Pitbull kunne trille læret i åpent mål.

- Det er en stor skuffelse med tap. Jeg synes vi hadde godt tak på det. De skapte ikke mye, oppsummerer Grodås overfor P4.

Det stemmer at Norge hadde godt tak på det bakover på banen, men framover var det lite å glede seg over. Sigurd Rushfeldt hadde en brukbar mulighet i første omgang, mens Frode Johnsen sklei ballen over fra ganske god posisjon tretten minutter før slutt.

- Dette er ikke bra nok, men det er ikke så langt unna at vi får et godt resultat. Vi hadde fire gode sjanser og det handler om å sette dem, sier Nils Johan Semb til NRK etter sin 50. kamp som norsk landslagssjef.

Solskjær på benken

Ole Gunnar Solskjær spilte de siste 45 minuttene, men heller ikke han fikk hull på byllen.

Semb mener han fikk en del svar foran høsten EM-kvalifiseringskamper mot Danmark (7. september), Romania (12. oktober) og Bosnia-Hercegovina (16. oktober).

- Det er gunstig å møte en så god motstander som Nederland, sier Semb.

Han likte derimot ikke at Nederland til tider lekte med nordmenn som løp rundt på en evig jakt etter å få låne ballen noen sekunder.

- De hadde ballen fryktelig mye, sier Semb.

<B>PÅ HUGGET:</B> Sigurd Rushfeldt var mye involvert en periode i første omgang. Foto: Morten Holm, Scanpix
KONTROLL:</B> Henning Berg hadde stort sett god kontroll på Ruud van Nistelrooy. Foto: Morten Holm, Scanpix
HØYEST:</B> Eirik Bakke vant denne duellen mot Mark van Bommel, men Leeds-spilleren klarte aldri å dominere midtbanen i kveld. Foto: Morten Holm, Scanpix