-  Nederlaget skal ikke knekke meg

Petter Northug jr. er veldig skuffet over at OL-toget har gått uten han på laget. 20-åringen lover imidlertid at han skal komme sterkt tilbake allerede i junior-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Hadde jeg fått juling i Torino, hadde jeg tatt med meg erfaringen og lært av den. Et nederlag knekker ikke meg, sier stortalentet til Dagbladet, som ble vraket til OL-troppen

til tross for to gull i helgas NM.

Petter fikk beskjeden om OL-vrakingen fra landslagssjef Sørgård allerede to uker før  Norgesmesterskapet, men dobbelt-gullet tente likevel et håp hos trønderen.

Har fått smaken – Da jeg gjorde det så godt i NM håpet jeg på en sjanse, men nå har toget gått. Det er synd, for de beste løperne starter tidlig, sier junioren til Dagbladet, og viser til ski-essene Oddvar Brå, Bjørn Dæhlie og Marit Bjørgen, som alle deltok i store mesterskap før de fylte 22.

Northug jr. drømmer om å følge i deres spor så fort som mulig.

– Jeg har fått smaken på å konkurrere med de beste, sier han. Nettopp Brå og Dæhlie meldte seg på OL-debatten i går, og begge stilte spørsmålstegn ved landslagssjefens avgjørelse om å nekte Petter Northug jr. billett til Torino.

Perfekt alder – 20 år en perfekt alder for å starte en internasjonal karriere, sa Dæhlie til TV 2-Nettavisen, som mente et OL mot de store stjernene er den beste motivasjonen en unggutt kan få.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer