Nederlagets raseri

ULLEVAAL (Dagbladet): Tabelltoppen forsvant på grunn av en elendig gjennomført kamp. Steven Lustü forsvant på grunn av en håpløs dommeravgjørelse. Og en halvtime inn i skuffelsen kom raset. Fra Lyns daglige leder Ole-Ray Grødseth.

Og det var utvisningen av Steven Lustü som fikk Grødseth til å gå i svart. Etter en halvtimes sturing inne i garderoben kom han ut og fikk se TV-bildene av hendelsen som gjør at Lyn må klare seg uten den danske landslagsstopperen i Kristiansand om ei uke. Og i skuffelsens mørke maktet han ikke å skille snørr og barter.

Og tok for seg Moss' Øyvind Storflor som om han skulle vært en forbryter.

- Utvisningen er en skandale, hylte Grødseth i gangen mellom garderobene. - Og nå må NFF se galskapen i dette og la Steven spille neste kamp for oss. For det var ikke utvisning - han (Lustü) var ikke borti Moss-spilleren (Storflor) engang. Og så må de (NFF) ta Moss-spilleren og sende ham dit han hører hjemme.

En skuffelse for mye

Tilt er et dekkende begrep på Ole-Ray Grødseths emosjonelle raserianfall. På en kveld der Lyn absolutt burde befestet tabelltoppen gjennom en seier mot nedrykkskandidaten Moss, ble utvisningen av Steven Lustü en skuffelse for mye. Og først fikk dommeren skylda - inntil han ble totalt renvasket.

- Dommeren har ikke noe med dette å gjøre, skreik Grødseth. - Det er spilleren (Storflor) som må på tribunen.

Den utviste Lustü tok dommerfeilen med fatning. Og sa:

- Det røde kortet var feil - det var ikke kontakt mellom meg og Moss-spilleren. Men hva kan jeg gjøre - dømt er dømt. Og nå må jeg stå over neste kamp.

- Det var kontakt, sier Øyvind Storflor til Dagbladet. - Jeg skar inn foran Lyn-spilleren og han kom borti meg uten at han mente å felle meg. Dommeravgjørelsen var tøff, men det er ikke min skyld.

Og:

- Lyn hadde ikke vunnet uansett, sier Storflor.

Syrlig Hansen

Tre tap og en uavgjort på de fire siste kampene forteller alt om Lyns problemer. Bak kulissene skal det også ulme. Og i går nektet Jonny Hanssen å stille opp til TV-intervjuer etter tapet. Munnkurv ble lansert som hovedgrunnen.

- Tøv, sier Jonny Hanssen til Dagbladet. - Jeg var bare helt tom og hadde ikke lyst til å si noe.

- Hva skjer i Lyn?

- Vi er ute av form - inne i en liten down som det heter. Det må vi tåle og det må vi jobbe oss gjennom. Men sjøl om vi slurver mye i denne kampen burde vi vunnet. Vi hadde målsjanser nok til å avgjøre.

- Sture Fladmark styrer kampene fra benken - hovedtrener Braovic står tilsynelatende passiv. Hvem bestemmer?

- Atle (Brynestad). Nei, det er vel Braovic.

- Så det er han som styrer praten i garderoben før kampene?

- Jeg tror det.

- Hva med spillerne - er det felles enighet om veien videre?

- Ja da, spillerne går samme veien.

- Og trenerne?

- Det må du spørre dem om, sier Jonny Hanssen.

Øyvind Storflors seiersmål etter en snau halvtime startet med en gave fra nettopp Jonny Hanssen. En feilpasning til å gråte av.

- Horribelt, sier den landslagsaktuelle Lyn-spilleren. - Men vi gjorde ikke mye for å rette opp feilen da den først var gjort heller.

UFORSTÅELIG: Steven Lustü viste tydelig hva han mente om utvisningen. - Det røde kortet var feil - det var ikke kontakt mellom meg og Moss-spilleren, sier Lustü.