Nederland (0 poeng) kan fortsatt gå videre - Tyskland (6 poeng) kan kan fortsatt ryke ut

Ingenting avgjort i gruppe B.

HERJET: Mario Gomez scoret to mål mot Nederland og sikret tyskernes andre seier i mesterskapet. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
HERJET: Mario Gomez scoret to mål mot Nederland og sikret tyskernes andre seier i mesterskapet. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nederland - Tyskland 1-2

Nederland hadde ballen mest og flest skudd, men måtte likevel se seg slått av et effektivt og angrepsvillig Tyskland-lag som tok sin andre strake seier takket være målmaskinen Mario Gomez.

Bayern München-spissens hadde tre muligheter, og scoret på to av de. Han har nå scoret tre mål på to kamper, og har med det nærmest på egenhånd sørget for at Tyskland tok sin andre seier.

Tyskerne har sikret seg en bunnsolid start på mesterskapet, men kan fremdeles ryke ut av mesterskapet. Dersom Joachim Löws menn taper med to mål eller mer mot Danmark, og Portugal vinner mot Nederland vil Danmark og Portugal være videre.

Nederland - utpekt som en av favorittene før mesterskapet - har med dagens resultat tapt sine første to kamper, og er avhengig  avhengig av tysk hjelp for å gå videre. Vinner de med to mål mot Portugal og Tyskland slår Danmark, er Nederland videre.

Skulle de ryke ut i gruppespillet, vil det være første gang på 32 år at «Oranje» ryker ut allerede i gruppespillet i et mesterskap.

Sløste Nederland fikk en god start, og kunne tatt ledelsen etter bare syv minutter. Mark Van Bommel slo en strålende pasning til Robin Van Persie som hadde gått på et tilsvarende strålende løp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer