Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nederland, Frankrike, Kypros, Bosnia og Kasakhstan - your boys took a hell of a beating!

Sjekk den eventyrlige norske landslagsuka.

SLO NEDERLAND TO GANGER: Fredrik Gulbrandsen og nye U21 slo Nederland 2-1 og 4-2 denne uka. Foto: Digitalsport
SLO NEDERLAND TO GANGER: Fredrik Gulbrandsen og nye U21 slo Nederland 2-1 og 4-2 denne uka. Foto: Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARNAKA (Dagbladet):

- For en dag! utbrøt Nils Johan Semb da han gikk av banen i Larnaka etter tirsdagens 3-1-seier mot Kypros.

Et par timer tidligere hadde toppfotballsjefen oppholdt seg sammen med de norske reporterne på pressetribunen, hvor U21-lagets overkjøring av Frankrike ble fulgt på PC-skjermene.

Det vi så, tok pusten fra alle.

Og så fulgte Drillos mannskap opp med å kle av Kypros på deres egen, tørre hjemmebane.

- Ei fantastisk uke
Men også under Norges to mest omtalte landslagene har det skjedd mye som gleder toppfotballsjef Semb de siste sju dagene:

SER LYSET: Joshua King, Tarik Elyounoussi og Nils Johan Semb reiser hjem fra Kypros med en strålende rekke NFF-resultater i kofferten.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SER LYSET: Joshua King, Tarik Elyounoussi og Nils Johan Semb reiser hjem fra Kypros med en strålende rekke NFF-resultater i kofferten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Det har vært ei fantastisk uke. Totalt har vi hatt landslag ute i ti kamper. Nesten 100 spillere har vært med og representert Norge, sa Semb da han snakket med Dagbladet seint tirsdag kveld.

Lagene han snakker om har vunnet seks, spilt én uavgjort, og tapt tre av disse ti kampene. Ett av tapene lever fotballfamilien fint med, for det kom mot Frankrike på U21-nivå, og spiller ingen rolle så lenge borteoppgjøret endte i 5-3 og sammenlagtseier.

I tillegg vet vi at uavgjortkampen kom borte mot puljefavoritten Sveits i seniorlandslagets VM-kvalifisering.

Hyller Joshua King
- Etter seieren mot Kypros har A-landslaget satt seg i en førersetet, sammen med Sveits. Og vi har igjen dem på hjemmebane, sier Semb.

- Det blir sikkert en tøff oppgave å følge dem, men muligheten er der. Så har vi U21, sier Semb, og trekker pusten et lite sekund.

Så kommer oppramsingen:

Drammen  20121016.
Anders Agnes Konradsen har gjort 4-1 til Norge i playoff til U21 EM 2013 i fotball mellom Norge og Frankrike på Marienlyst stadion tirsdag.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Drammen 20121016. Anders Agnes Konradsen har gjort 4-1 til Norge i playoff til U21 EM 2013 i fotball mellom Norge og Frankrike på Marienlyst stadion tirsdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Spania. Italia. Tyskland. Nederland. England. Russland. Israel. Og Norge. Det er lagene som skal spille EM for U21-lag. Der har du nivået. Det er helt fantastisk! Og i tillegg har vi et U18-lag som gikk videre til eliterunde tirsdag kveld, fortsetter Semb.

Han nevner også den kommende U21-troppen, som har slått Nederland i to treningskamper de siste dagene. Det gleder Semb å se så mange unge spillere blomstre samtidig, ikke minst de på det øverste landslaget.

- Joshua King, som spiller en av sine første landskamper, kommer inn og avgjør. Flere av de andre er også meget gode. Magnus Wolff Eikrem, for eksempel, blir bare bedre og bedre utover i kampen. Og U-gutta. De ledet 5-1! Mot Frankrike! Som hadde med spillere med nesten 25 A-landskamper, sier en meget stolt toppfotballsjef.

- Så det er ei lys framtid for norsk fotball. Jeg har veldig tro på dette. Jeg tror vi får betalt for alt vi har puttet inn  i spillerutvikling, og at vi begynner å se resultatene nå, avslutter han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!