HAR TROEN: Nederlands landslagssjef Dick Advocaat nekter å gi opp VM-drømmen. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko/NTB Scanpix
HAR TROEN: Nederlands landslagssjef Dick Advocaat nekter å gi opp VM-drømmen. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko/NTB ScanpixVis mer

Nederland har ikke gitt opp VM-håpet: - 7–0 over Sverige er mulig

Nederlands landslagssjef Dick Advocaat nekter å gi opp fotball-VM i Russland selv om Sverige må slås med sju mål for å holde liv i drømmen.

- 7–0 er mulig, slo Advocaat fast dagen før den avsluttende VM-kvalifiseringskampen i Amsterdam.

- Sverige har akkurat slått Luxembourg 8-0, så hvorfor kan ikke vi gjøre det samme med dem, poengterer han vel optimistisk.

Langt mer realistisk er stjernevingen Arjen Robben med tanke på VM-muligheten.

- Det er over. Det er fortsatt matematisk mulig, selvfølgelig, men vi trenger et mirakel, sier Bayern München-proffen.

Sverige er nummer to i gruppa som etter all sannsynlighet vinnes av Frankrike med 19 poeng. Nederland er tre poeng bak svenskene med mye svakere målforskjell.

Det betyr, enkelt og greit, at nederlandsk seier med sju mål eller flere sender nederlenderne til toeromspill om VM-plass. Alt annet en svensk kollaps betyr at Jan Anderssons utvalgte får sjansen i omspillet.

Sverige-treneren venter en spesiell kamp i den nederlandske hovedstaden.

- Det er klart det er en spesiell type kamp når de trenger så mange mål. Vi venter et aggressivt Nederland, men det forandrer ikke hvordan vi skal spille. Som helhet handler vårt fokus om hvordan vi skal spille, sier Andersson.

Frankrike, som topper gruppen med 20 poeng, avslutter VM-kvalifiseringen hjemme mot Hviterussland.

(NTB)