Nederland hyllet avdøde Cruyff etter 14 minutter

Under kampen mot Frankrike.

HYLLET: Johan Cruyff ble hyllet under kampen mellom Nederland og Frankrike. Foto: REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos/NTB Scanpix
HYLLET: Johan Cruyff ble hyllet under kampen mellom Nederland og Frankrike. Foto: REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nederlands landskamp mot Frankrike langfredag ble avbrutt etter 14 minutter for å hylle avdøde Johan Cruyff.

Den nederlandske fotballegenden døde torsdag, 68 år gammel. Cruyff spilte med nummer 14 på ryggen. For første gang ble en fotballandskamp avbrutt for å hylle en avdød spiller.

«Oranje» spilte kampen i Amsterdam Arena, som er blitt foreslått endret til Johan Cruyff Arena. Nederlandsk NOS, som tilsvarer NRK her hjemme, meldte fredag at Nederlands fotballforbund ønsker å frede draktnummer 14, men at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) setter ned foten for den gesten.

Før kampen var maskotene kledd med nummer 14 på ryggen. Fansen hadde også laget et gedigent banner til ære for den tidligere storspilleren.

På VIP-tribunen sto ett sete ledig. Der hadde arrangøren lagt blomster og en Nederland-drakt med 14 på ryggen.

Utlignet med hånden Cruyff døde av lungekreft torsdag. En rekke store fotballpersonligheter har hyllet giganten fra 1970-tallet, som senere ble en av verdens mest respekterte trenere.

Frankrike vant kampen 3-2. EM-vertene ledet fortjent 2-0 til pause. Antoine Griezmann ga gjestene ledelsen med et frispark etter seks minutter. Scoringen var Nederlands 1000. baklengsmål gjennom historien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer