Nederland-kometen til Dagbladet: - 5-1 er galskap

Vanvittig mesterskapsdebut for Blind.

LA GRUNNLAGET: Daley Blind (t.v.) debuterte for landslaget for et drøyt år siden. I dag fikk han sin første sluttspillopplevelse. Og den vil han aldri glemme: Blind var nest sist på Nederlands to første mål. Spanias Diego Costa fikk en langt tøffere VM-debut. Foto: Michael Dalder / Reuters / NTB Scanpix
LA GRUNNLAGET: Daley Blind (t.v.) debuterte for landslaget for et drøyt år siden. I dag fikk han sin første sluttspillopplevelse. Og den vil han aldri glemme: Blind var nest sist på Nederlands to første mål. Spanias Diego Costa fikk en langt tøffere VM-debut. Foto: Michael Dalder / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nederland-Spania 5-1 (1-1):

SALVADOR (Dagbladet): Før åpningskampen i gruppe B gjorde Spanias landslagssjef Vicente del Bosque et poeng ut av at Nederland har endret sitt mannskap langt mer siden 2010-VM, da lagene møttes i finalen i Johannesburg, enn det Spania har.

En av nykommerne i Nederlands lag, er venstrekanten Daley Blind. Han viste prov på det mange har spådd skal bli en bølge av nytt blod i det 20. verdensmesterskapet i fotball.

Men ingen i den fotballstolte Blind-familien drømte om at mesterskapsdebuten skulle ende som den gjorde. Nederland vant 5-1, og Daley Blind markerte seg med to fantastiske venstrebeinspasninger:

Det var han som slo den 50 meter lange kanonkula som Robin van Persie fløy i mål til 1-1, og det var han som slo like strøkent gjennom lufta til Arjen Robben før 2-1. De to scoringene var starten på en vanvittig nederlandsk fest mot de regjerende europa- og verdensmesterne i Salvador.

- Galskap! Dagbladet fikk noen minutters prat med Daley Blind i intervjusonen i kjelleren på Arena Fonte Nova i natt, og det var en lykkelig, men ydmyk 24-åring som jobbet med å la VM-debuten synke inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer