<strong>DYRT GRISESPILL:</strong> Fifa ga i dag bøter både til Spania og Nederland etter VM-finalen. Her er det Nigel de Jong som pådrar seg gult kort for å trampe på brystkassa til Xabi Alonso. Foto: Carl de Souza, AFP/Scanpix
DYRT GRISESPILL: Fifa ga i dag bøter både til Spania og Nederland etter VM-finalen. Her er det Nigel de Jong som pådrar seg gult kort for å trampe på brystkassa til Xabi Alonso. Foto: Carl de Souza, AFP/Scanpix Vis mer

Nederland og Spania bøtelagt etter grisete VM-finale

Dyrest for Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||
Det stygge spillet i sommerens VM-finale mellom Spania og Nederland får økonomiske konsekvenser.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) meldte i dag at begge lag blir bøtelagt, med henvisning til regelen om å utføre disiplinære sanksjoner mot lag som ikke oppfører seg anstendig.

Spania har fått en bot på 10 000 sveitsiske franc (cirka 57 500 kroner), mens nederlenderne må ut med drøye 84 000 kroner.

Finalen ble den mest voldsomme i VM-historien. 13 gule kort ble delt ut, fem til spanske spillere og åtte til Nederland. De oransjes midtstopper John Heitinga ble dessuten utvist i ekstraomgangene.

Ifølge Fifas regelverk kan bøter utstedes når minst fem spillere blir tildelt kort av dommeren.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer