Håndball-VM

Nederland reagerer: - Mistet hodet

Nederlands store stjerne fikk Norge til å måpe, men var selv småforbanna: - Vi mistet hodet.

SKUFFET: Nederlands Luc Steins i samtale med dommer Matija Gubica under kampen mot Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SKUFFET: Nederlands Luc Steins i samtale med dommer Matija Gubica under kampen mot Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Nederland - Norge 26-27

KRAKÓW (Dagbladet): Nederland rystet Norge tirsdag da de ledet med seks mål i første omgang. Men Norge snudde kampen og vant.

Nederlands store stjerne Luc Steins herjet tidvis med Norge. Den 173 centimeter høye playmakeren danset mellom norske spillere som en håndballens Lionel Messi. Etter kampen var full av lovord om nederlenderen, som akkurat som Messi, spiller for PSG.

- Mistet hode

Men det var liten trøst for Steins, som var tydelig mest opptatt av hva som gjorde at nederlenderne tapte kampen.

- Vi gjorde ikke de rette taktiske valgene i andre omgang. Vi gikk ikke nok rett på mål som vi gjorde i første omgang, og mistet hodet litt. Det handler også om at Norge har mer erfaring med slike kamper. Vi må analysere dette, vi må holde oss mer rolig så vi kan vinne disse kampene, oppsummerer Stein.

NYTT OG EKSOTISK: 21 år gamle Ulrik Berge Eriksson er først og fremst håndballspiller, men noe litt annet og spesielt har opptatt tiden hans de siste månedene. Video: Tiktok/Dagbladet TV Vis mer

Han innrømmer også at energien i det nederlandske laget gikk ned i andre omgang.

- Vi har ikke like mange verdensklassespillere som Norge, vi som spiller må spille mye. Vi hadde ikke like mye energi i laget etter pause, erkjenner han.

- Ekstremt

Det norske laget hadde forberedt seg i flere dager på å forsvare seg mot Steins. Men var likevel sjanseløse i åpningen av kampen. Trener Jonas Wille rokerte om en rekke ganger i forsvar, og tok også time out to ganger.

- Vi lette og lette etter løsninger. Vi tapte så mye dueller, vi fikk ikke stoppa blødningen, så da måtte vi prøve en gang til. Til slutt fant vi en konstellasjon defensivt, forklarer Wille.

Han påpeker at det ikke bare var dårlig forsvarsspill, men også kvaliteten til Steins som spilte inn.

- Han lille tassen er ekstremt bra. Når du nærmer deg 100 eller 110 kilo er det en «mismatch», det blir vanskelig å ta ham, fortsetter landslagssjefen.

Med norsk seier går begge lag til hovedrunden, men Nederland med to poeng, mens Norge har fire poeng. I kampen om kvartfinale skal begge lag møte Tyskland, Serbia og Qatar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer