Nederland sikter på gull

Nederland var knusende overlegne i Rotterdam i kveld. Etter 2-0 ved pause, ble annen omgang en ren overkjøring av Jugoslavia. Flotte mål - fire av Kluivert - fart, teknikk og festfotball fra vertene, som styrer sikkert mot finalen. Dagbladet fulgte kampen direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lagene i kveld:

Nederland: van der Sar, Numan, Stam, F. de Boer, Bosvelt, Cocu, Davids, Zenden, Overmars, Bergkamp, Kluivert.

Jugoslavia: Kralj, Komljenovic, Djukic, Mihajlovic, Saveljic, Stojkovic, Govedarica, Jugovic, Drulovic, Mijatovic, Milosevic. Nederland startet ikke EM så bra, men fikk med seg tre poeng i den første kampen mot Tsjekkia 11.juni. Siden har det bare gått en vei, med høydepunktet i kveld. Mesterformen er inne og Italia kan grue seg til semifinalen på torsdag.

Ydmyket

Fire scoringer satte Patrick Kluivert i nettet i løpet av en halvtime i kveld. Barcelona-spissen herjet med forsvaret til Jugoslavia, kom på de riktige løpene og ydmyket forsvaret til Jugoslavia.

  • 1-0: Dennis Bergkamp lobber fram et bra framspill, Kluivert strekker fram tåa og smeller ballen bak keeper Ivica Kralja.
  • 2-0: Edgar Davids var stor i kveld og mannen bak det andre målet. Nydelig fremspill til Kluivert som kommer på løp og kliner inn mål nummer to.
  • 3-0: Paul Bosvelt sto for forarbeidet, legger perfekt inn til Kluivert som enkelt legger ballen i mål.
  • 4-0: Boudewijn Zenden serverer det fjerde. Glimrende forarbeid og igjen et bra innlegg til Kluivert som alltid er på rett plass.

    Fullførte utklassingen

    Edgar Davids styrte som så ofte før mye av spillet på den nederlandske midtbanen. Med glimrende overblikk og nydelige pasninger åpnet han opp for mange av angrepene i kveld. Også Marc Overmars ville være med på moroa. Tolv minutter før slutt smalt han inn dagens femte scoring for Nederland etter forarbeid av Bergkamp. I sluttminutter skjøt Cocu i stolpen, returen fant Overmars som styrte den inn i nettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer