Nederland sikter på gull

Nederland var knusende overlegne i Rotterdam i kveld. Etter 2-0 ved pause, ble annen omgang en ren overkjøring av Jugoslavia. Flotte mål - fire av Kluivert - fart, teknikk og festfotball fra vertene, som styrer sikkert mot finalen. Dagbladet fulgte kampen direkte.

Lagene i kveld:

Nederland: van der Sar, Numan, Stam, F. de Boer, Bosvelt, Cocu, Davids, Zenden, Overmars, Bergkamp, Kluivert.

Jugoslavia: Kralj, Komljenovic, Djukic, Mihajlovic, Saveljic, Stojkovic, Govedarica, Jugovic, Drulovic, Mijatovic, Milosevic. Nederland startet ikke EM så bra, men fikk med seg tre poeng i den første kampen mot Tsjekkia 11.juni. Siden har det bare gått en vei, med høydepunktet i kveld. Mesterformen er inne og Italia kan grue seg til semifinalen på torsdag.

Ydmyket

Fire scoringer satte Patrick Kluivert i nettet i løpet av en halvtime i kveld. Barcelona-spissen herjet med forsvaret til Jugoslavia, kom på de riktige løpene og ydmyket forsvaret til Jugoslavia.

 • 1-0: Dennis Bergkamp lobber fram et bra framspill, Kluivert strekker fram tåa og smeller ballen bak keeper Ivica Kralja.
 • 2-0: Edgar Davids var stor i kveld og mannen bak det andre målet. Nydelig fremspill til Kluivert som kommer på løp og kliner inn mål nummer to.
 • 3-0: Paul Bosvelt sto for forarbeidet, legger perfekt inn til Kluivert som enkelt legger ballen i mål.
 • 4-0: Boudewijn Zenden serverer det fjerde. Glimrende forarbeid og igjen et bra innlegg til Kluivert som alltid er på rett plass.

  Fullførte utklassingen


  Edgar Davids styrte som så ofte før mye av spillet på den nederlandske midtbanen. Med glimrende overblikk og nydelige pasninger åpnet han opp for mange av angrepene i kveld. Også Marc Overmars ville være med på moroa. Tolv minutter før slutt smalt han inn dagens femte scoring for Nederland etter forarbeid av Bergkamp. I sluttminutter skjøt Cocu i stolpen, returen fant Overmars som styrte den inn i nettet.

  Oransje fest


  Savo Milosevic sørget for et trøstemål til Jugoslavia to minutter på overtid. Men ikke engang spillerne jublet stort av den grunn. Kvelden var oransje, tribunen kokte, allsangen runget og jubelen var nederlandsk. EM-gullet er bare to kamper unna.

STJERNE: Både image og spill er på stjernenivå hos Edgar Davids.
MÅLSCORER: Patrick Kluivert scorer for Nederland. Her i kamp med Nisa Saveljic.
1-0: Så glad ble Kluivert etter å ha gitt Nederland ledelsen.
FINSPILL: Mye bra teknikk og spill i Rotterdam i kveld.
GLADE GUTTER: Overlegent best og veldig glade nederlendere i kveld.
TRIBUNEFEST: Nederland seiret også på tribunen. De oransje hadde en drømmekveld i Rotterdam.
KLAR FOR FEST: Nederlenderne er på tribunene og støtter laget sitt.
UTKLASSING: Fest, jubel og lykkelige nederlendere.
HARDE TAK: Ikke bare glede, men også harde taklinger for Cocu.