Nederland sparer stjernene

Landslagssjef Frank Rijkaard velger trolig å hvile flere av lagets støttespillere i gruppefinalen mot Frankrike onsdag.

Både Nederland og Frankrike er allerede klare for kvartfinale, og Rijkaard ønsker derfor å spare de spillerne som sliter med skader eller som risikerer suspensjoner dersom de pådrar seg gult kort.

- Det har vært hevdet at Frankrike vil gjøre det samme, og det vil helt klart påvirke min avgjørelse, sa Rijkaard på gårsdagens pressekonferanse.

I den Holandske troppen er det Giovanni Van Bronckhorst, Frank De Boer, Bert Konterman og Michael Reiziger som har pådratt seg gule kort. Rijkaard ønsker derfor å spare spillerne slik at de skal være klare for kvartfinale-spill til helga. Van Bronckhorst må uansett stå over da han har pådratt seg kort i begge Nederlands kamper så langt.

Keeperbytte

Førstekeeper Edwin Van Der Saar pådro seg en strekk i kampen mot Danmark sist og blir derfor trolig erstattet av Liverpools Sander Westerveld.

- Alt tyder på at han må stå over mot Frankrike, sa Rijkaard om Juventus-keeperen.

Også Englands-proffene Jaap Stam og Marc Overmars er tvilsomme med skader.

- Jaap er på vei tilbake og vil snart trene med ball igjen. Skaden leges fortere enn antatt, men han er tidligst klar til kvartfinalen, sa landslagssjefen.

Arsenal-vingen Marc Overmars måtte ut med skade mot Danmark og ble erstattet av Ronal De Boer. De Boer spiller trolig fra start mot Frankrike.

Nederlandsk rekord

Rangers Arthur Numan, Feyenoords Paul Bosvelt og Ajax' Aron Winter er favoritter til å komme inn på laget. Spiller Winter vil han tangere Ruud Krols rekord på 83 landskamper, 13 år etter at han debuterte for Nederland mot Hellas.