TENT: Nederlands Nycke Groot før bronsefinalen mot Norge i ettermiddag. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
TENT: Nederlands Nycke Groot før bronsefinalen mot Norge i ettermiddag. Foto: AP Photo/Matthias SchraderVis mer

Nederland-stjerna vet hvordan de skal stoppe Norge

Før bronsefinalen.

  • Norge - Nederland kl. 16.30

RIO (Dagbladet): Nederlands Nycke Groot (28) er klar for revansj etter det sviende VM-finaletapet mot Norge i desember. I ettermiddagens bronsefinale venter nemlig et heltent Nederland-lag for de norske profilene.

- Vi ønsket selvsagt å komme til finale, men det er fortsatt en medalje som står på spill. Norge har et bra lag og har vanligvis et godt forsvar. Men vi har lært siden sist, sier Nycke Groot til Dagbladet.

I VM-finalen i fjor var det aldri spennende og Norge vant 31-23 etter en maktdemonstrasjon.

- Nå er vi mer klare. Forsvarspillet vårt er blitt bedre og det er der vi skal stoppe Norge. Vi vet at forsvaret vårt er gode nok til å stoppe hvilket som helst lag i verden og det skal Norge få merke i bronsefinalen. Spiller vi vårt beste bakover, og får flyt i angrep, skal vi reise hjem til Nederland med medalje, sier Nycke Groot.

TRENGER OPPTUR: Thorir Hergeirsson.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TRENGER OPPTUR: Thorir Hergeirsson. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson står foran en stor oppgave i ettermiddag. Norges spillere var nedbrutt etter semifinalen mot Russland. Derfor er det spennende å se hvordan spillerne reagerer i ny kamp - under to døgn etter den store nedturen.

- Vi har holdt de vanlige rutinene: Stå opp, spise frokost, gå på trening, ha møte, forberede oss til neste kamp. For OL er ikke over! Vi skal spille om medalje og flere på laget har ikke opplevd det før. For dem er bronse i et OL en stor ting. Dette er langt fra over, sier Hergeirsson.

- Hva tenker du om Nederland?

- Nederland er et tøft lag å spille mot. Hvis det ikke blir jevnt, er det fordi det ene laget ikke henger med. Jeg regner med det blir en tett kamp. Det er stor forskjell på å reise hjem med to strake tap, eller med en bronsemedalje. Livet går likevel videre uansett. Nederland er et lag i utvikling og har hatt en stigende kurve hele veien. De har like lyst på bronsemedaljen som oss, sier Hergeirsson.

Norge - Nederland starter klokka 16.30 norsk tid.