Estavana Polman i VM:

Nederland-stjerne så Norge spille: - Det får meg til å skjelve

I VM seks måneder etter fødsel.

MED DATTER: Estavana Polman med datter Jesslynn i VM. I kveld venter Norge i VM-semifinalen. Foto: NTB Scanpix
MED DATTER: Estavana Polman med datter Jesslynn i VM. I kveld venter Norge i VM-semifinalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Nederland, kl. 17.30

HAMBURG (Dagbladet): - Livet smiler, sier Estavana Polman (25) til Dagbladet.

Hun ble en håndballyndling i VM for to år siden i Danmark da den lille håndballnasjonen Nederland spilte seg helt fram til finalen. Siden er nederlenderne å regne med i medaljekampen i hvert mesterskap.

STJERNE: Estavana Polman i VM.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STJERNE: Estavana Polman i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Også for Estavana Polman har det skjedd mye på to år. I sommer fikk hun datteren Jesslynn sammen med fotballstjernen Rafael van der Vaart (34).

Dagbladet møter håndballstjerna inne i Barclaycard Arena i Hamburg. Det er dagen før VM-semifinalen og vi står på banen omgitt av 12 500 tomme seter.

Før Dagbladet rekker å stille det første spørsmålet skyter Polman inn:

- Hei! Skal vi ikke gjøre noe sprøtt i år også? sier Polman og ler.

Hun sikter til Dagbladets møte med Polman i 2015, der hun fikk vite at også nederlandske barnesanger er blitt norsk tv-snakkis gjennom Team Antonsen og Kristopher Schau.

SYNGER MED: Nederlands håndballstjerne Estavana Polman ser, på oppfordring fra Dagbladet, på Kristoffer Schaus sketsj om Nederlenderen. Det blir både latter og glis. Video: Bjørn Langsem Vis mer Vis mer

Og Polman har benyttet seg av barnesanger det siste halvåret. 24. juni ble Jesslynn født–og livet ble brått annerledes.

- Det er fantastisk. Det er en utrolig god følelse å være her som mor. Å se henne på tribunen er spesielt. Hun er for ung til å forstå hva som skjer. Å bli mor er det største som har skjedd i livet mitt. At man kan elske ei lita jente så høyt er helt utrolig. Vi ses så ofte vi kan her i VM, sier Polman til Dagbladet og smiler.

Hun legger raskt til:

- Selv med dattera mi på plass, er jeg i Tyskland bare av én grunn: For å vinne VM-tittelen, sier Polman.

Må være smart

Nå befinner Polman og familien seg i Hamburg, en by kjæresten Rafael kjenner godt. Han har nemlig rundt 150 kamper for Hamburger SV, men er også kjent fra Real Madrid og Tottenham. Van der Vaart er ei stor stjerne i hjemlandet med 109 landskamper. Nå spiller han (trolig) noen av sine siste år i danske Midtjylland, i nærheten av der den lille familien også holder til.

Det store spørsmålet før kveldens kamp er likevel: Hvordan skal Nederland slå Norge etter 15 forsøk uten triumf? Kanskje har Estavana Polman svaret:

- Vi må spille smart og ikke bli med på løpingen. Norge er veldig gode fysisk, så vi må være smarte. Vi må sette sjansene våre, sier Polman.

- Er Norge en marerittmotstander?

- Vi kommer nærmere og nærmere hvert år, og kanskje vi endelig skal lykkes nå? En gang må vi klare det. Vi skal gjøre alt for å klare det. Jeg skulle ønske jeg visste hvordan vi slår dem, men jeg har ikke noe godt svar akkurat nå. Fredag kveld vet vi alle, sier Polman og smiler.

Alvorlig mine

Polman og de nederlandske spillerne fikk med seg Norges maktdemonstrasjon og 34-17-seieren mot Russland i kvartfinalen.

Dagbladet avslutter intervjuet med Polman med et siste spørsmål:

- Hva tenkte du underveis i Norge–Russland?

Smilet stivner og Polman blir alvorlig i ansiktet før hun svarer.

- Russland-kampen, ja. Norge kjørte over dem. For å være ærlig: Norge er det beste laget i verden, men de er ikke uslåelige. Vi håper vi kan finne nøkkelen for å slå dem. Men Russland-kampen fikk meg til å skjelve, sier Polman.

Hvem som får VM-finalebillett får vi vite i kveld. Kveldens kamper er Norge–Nederland klokka 17.30. Sverige–Frankrike starter 20.30.

FAMILIE: Estavana Polman, Rafael van der Vaart og dattera Jesslynn. Foto: AFP
FAMILIE: Estavana Polman, Rafael van der Vaart og dattera Jesslynn. Foto: AFP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer