Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nederland til kvartfinalen etter utrolig opphenting

Snudde 0-1 til 2-1.

FEIRER:  De nederlandske spillerne trodde knapt sine egne øye. De snudde mot Mexico og vant 2-1. FOTO: NTB SCANPIX
FEIRER: De nederlandske spillerne trodde knapt sine egne øye. De snudde mot Mexico og vant 2-1. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Nederland - Mexico 2-1

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Nederland sto for en utrolig opphenting og slo Mexico 2-1 i åttendedelsfinalen i kveld. Nederland lå under to minutter for slutt, men så utliknet Wesley Sneijder.

Ikke nok med det:

Da kampen så ut til å gå til ekstraomganger, fikk Nederland straffe. Arjen Robben gikk i bakken - noe lett mente mange - men dommeren pekte på krittmerket.

Klaas-Jan Huntelaar feilet ikke, og sendte Nederland opp i 2-1.

- Litt flaks Dermed er Oranje klar for kvartfinalen. Det var det ikke mange som trodde da det gjensto fem minutter.

- Jeg drømte om dette som liten gutt, nå skjer det er det helt fantastisk. Arjen spurte om jeg ville ta straffen. Hadde ikke baller til å skyte midt i mål, så jeg valgte en side. Håper det blir en fin turnering. Har man litt flaks, så lykkes man, sier en smørblid Klaas-Jan Huntelaar etter kampen.

Hett Varmen i Fortaleza var til å ta og føle på i kveld, norsk tid. Faktisk kommanderte dommeren spillerne til å ta vannpause halvveis ut i 1. omgang.

Mexico hadde de farligste sjansene før pause, blant annet ved Miguel Layun og Hector Herrera. Men  ingen av lagene klarte å få hull på byllen.

Robin van Persie og Arjen Robben klarte ikke å sette sitt preg på 1. omgang. Robben kunne ha funnet på noe da han kom igjennom rett før pause, men det endte med knall og fall. Og ikke straffe ...

En kjedelig første omgang. Ikke minst på bakgrunn av de standarder lagene selv hadde satt tidligere i mesterskapet.

Sjokk for Nederland 2. omgang bar tidlig bud om noe annet. Allerede tre minutter ut i omgangen fikk Giovani dos Santos ballen utenfor 16-meteren. Han ble presset av Nederlands Daley Blin i en duell, men holdt unna og skjøt. Ballen gikk til venstre for keeper Jasper Cillessen og mål.

Det var en sjokkerende utvikling av kampen for Nederland. Men ufortjent var det ikke, antall sjanser fra 1. omgang tatt i betraktning.

To kvartfinaler Dermed måtte Nederland framover. Og hvor i huleste var stjernene Robben og van Persie? Det er i forbindelse med anledninger som dette de må vise vei.

Nederland overtok spillet etter baklengsmålet, uten å bli direkte farlige. Mexico - på sin side - øynet noe stort. Tidligere i VM-historien har de vært i kvartfinalen to ganger, i 1970 og 1986.

Nederlands Stefan de Vrij fikk en knallsjanse ikke lenge etterpå. Men Guillermo Ochoa reddet en 100 prosent sjanse fra tre meter. Nederland fortsatte presset, og skapte muligheter.

Og til slutt lyktes de.

To minutter før slutt sendte Wesley Sneijder av gårde ei kanonkule, som selv ikke Ochoa kunne ta. 1-1. Så skjedde det utrolige. På overtid gikk Robben i bakken, og dommeren blåste straffe.

Klaas-Jan Huntelaar. 2-1. Og Nederland-seier. Snakk om snuoperasjon!

- Vi begikk en feil å slutten. Tre ganger filmet han (Robben, red.am). Det har vært et VM hvor alle har vært i mot Mexico hele tiden.
Dessverre oppnådde vi ikke det vi ønsket, sier Mexicos landslagssjef Miguel Herrera etter kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!