Nederland til kvartfinalen etter utrolig opphenting

Snudde 0-1 til 2-1.

FEIRER:  De nederlandske spillerne trodde knapt sine egne øye. De snudde mot Mexico og vant 2-1. FOTO: NTB SCANPIX
FEIRER: De nederlandske spillerne trodde knapt sine egne øye. De snudde mot Mexico og vant 2-1. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Nederland - Mexico 2-1

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Nederland sto for en utrolig opphenting og slo Mexico 2-1 i åttendedelsfinalen i kveld. Nederland lå under to minutter for slutt, men så utliknet Wesley Sneijder.

Ikke nok med det:

Da kampen så ut til å gå til ekstraomganger, fikk Nederland straffe. Arjen Robben gikk i bakken - noe lett mente mange - men dommeren pekte på krittmerket.

Klaas-Jan Huntelaar feilet ikke, og sendte Nederland opp i 2-1.

- Litt flaks Dermed er Oranje klar for kvartfinalen. Det var det ikke mange som trodde da det gjensto fem minutter.

- Jeg drømte om dette som liten gutt, nå skjer det er det helt fantastisk. Arjen spurte om jeg ville ta straffen. Hadde ikke baller til å skyte midt i mål, så jeg valgte en side. Håper det blir en fin turnering. Har man litt flaks, så lykkes man, sier en smørblid Klaas-Jan Huntelaar etter kampen.

Hett Varmen i Fortaleza var til å ta og føle på i kveld, norsk tid. Faktisk kommanderte dommeren spillerne til å ta vannpause halvveis ut i 1. omgang.

Mexico hadde de farligste sjansene før pause, blant annet ved Miguel Layun og Hector Herrera. Men  ingen av lagene klarte å få hull på byllen.

Robin van Persie og Arjen Robben klarte ikke å sette sitt preg på 1. omgang. Robben kunne ha funnet på noe da han kom igjennom rett før pause, men det endte med knall og fall. Og ikke straffe ...

En kjedelig første omgang. Ikke minst på bakgrunn av de standarder lagene selv hadde satt tidligere i mesterskapet.

Sjokk for Nederland 2. omgang bar tidlig bud om noe annet. Allerede tre minutter ut i omgangen fikk Giovani dos Santos ballen utenfor 16-meteren. Han ble presset av Nederlands Daley Blin i en duell, men holdt unna og skjøt. Ballen gikk til venstre for keeper Jasper Cillessen og mål.

Det var en sjokkerende utvikling av kampen for Nederland. Men ufortjent var det ikke, antall sjanser fra 1. omgang tatt i betraktning.

To kvartfinaler Dermed måtte Nederland framover. Og hvor i huleste var stjernene Robben og van Persie? Det er i forbindelse med anledninger som dette de må vise vei.

Nederland overtok spillet etter baklengsmålet, uten å bli direkte farlige. Mexico - på sin side - øynet noe stort. Tidligere i VM-historien har de vært i kvartfinalen to ganger, i 1970 og 1986.

Nederlands Stefan de Vrij fikk en knallsjanse ikke lenge etterpå. Men Guillermo Ochoa reddet en 100 prosent sjanse fra tre meter. Nederland fortsatte presset, og skapte muligheter.

Og til slutt lyktes de.

To minutter før slutt sendte Wesley Sneijder av gårde ei kanonkule, som selv ikke Ochoa kunne ta. 1-1. Så skjedde det utrolige. På overtid gikk Robben i bakken, og dommeren blåste straffe.

Klaas-Jan Huntelaar. 2-1. Og Nederland-seier. Snakk om snuoperasjon!

- Vi begikk en feil å slutten. Tre ganger filmet han (Robben, red.am). Det har vært et VM hvor alle har vært i mot Mexico hele tiden.
Dessverre oppnådde vi ikke det vi ønsket, sier Mexicos landslagssjef Miguel Herrera etter kampen.

Fakta Nederland - Mexico 2-1:

Nederland — Mexico 2-1 (0-0)

Ëstadio Castelao i Fortaleza.

58.817 tilskuere

Mål: 0-1 Giovani dos Santos (48), 1-1 Wesley Sneijder (88), 2-1 Klaas-Jan Huntelaar (str. 90+4).

Dommer: Pedro Proenca, Portugal.

Gult kort: Paul Aguilar (69), Andrés Guardado (90+2), Rafael Márquez (90+2), Mexico.

Lagene:
Nederland (5-2-1-2): Jasper Cillessen — Paul Verhaegh (Memphis Depay fra 56.), Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Daley Blind, Dirk Kuyt — Nigel de Jong (Bruno Martins Indi fra 9.), Georginio Wijnaldum — Wesley Sneijder — Arjen Robben, Robin van Persie (Klaas-Jan Huntelaar fra 76.).

Mexico (5-3-2): Guillermo Ochoa — Paul Aguilar, Francisco Rodríguez, Rafael Márquez, Héctor Moreno (Diego Reyes fra 46.), Miguel Layún — Héctor Herrera, Carlos Salcido, Andrés Guardado — Oribe Peralta (Javier Hernández fra 75.), Giovani dos Santos (Javier Aquino fra 61.).


Wesley Sneijder, Nederland:
Scoret ett av karrierens viktigste mål. Akkurat da Nederland trengte ham, sto han fram og sendte av gårde ei kanonkule til 1-1. Det var kirurgisk presisjon over skuddet.Gillermo Ochoa, Mexico:
Vartet opp med flere praktredninger for Mexico. Men til slutt måtte selv han gi tapt. Vil imidlertid ikke ha noen problemer med å finne seg en ny arbeidsgiver etter VM.Arjen Robben, Nederland:
En klassespiller når "fair play" står i fokus. Men dessverre gjør det ikke alltid det med Robben. I går jukset han Nederland til det avgjørende straffesparket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer