Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nederland tok alle medaljene - for tredje gang i Sotsji

Jorien Ter Mors med ny olympisk rekord.

 NY OL-REKORD:  Jorien Ter Mors gikk styggfort i par mot Ayaka Kikuchi, og satte ny olympisk rekord, med tiden 1:53.51. Foto: AFP PHOTO / JUNG YEON-JE / NTB scanpix
NY OL-REKORD: Jorien Ter Mors gikk styggfort i par mot Ayaka Kikuchi, og satte ny olympisk rekord, med tiden 1:53.51. Foto: AFP PHOTO / JUNG YEON-JE / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som på de fleste andre skøytedager, var det ingenting å gjøre med nederlenderne i skøytehallen i Sotsji. Nederland tok alle de fire første plassene på 1500-meteren.

Det er tredje gang i Sotsji at Nederland kapret alle pallplassene. De tapetserte pallen også på 500 og 5000 meter for herrer.

 SKUFFET:  Ida Njåtun endte på en tolvteplass på 1500-meteren. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER / NTB Scanpix
SKUFFET: Ida Njåtun endte på en tolvteplass på 1500-meteren. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER / NTB Scanpix Vis mer

Ireen Wüst har allerede et gull fra 3000 meter og sølv på 1000 meter. I dag var det ventet at hun også skulle ta gull på 1500 meter - og bli historisk, som første nederlandske vinterutøveren til å ta fire gull i OL.

Men lagvenninnen Jorien Ter Mors satte en stopper for den rekorden, og Wüst måtte nøye segmed sølv. For i par ni fikk de orangekledde på tribunen virkelig noe å juble for.

 IKKE FORNØYD:  Hege Bøkko var tydelig ikke fornøyd med sitt løp, hun endte på 33. plass. Foto: REUTERS / Michael Kooren / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Hege Bøkko var tydelig ikke fornøyd med sitt løp, hun endte på 33. plass. Foto: REUTERS / Michael Kooren / NTB Scanpix Vis mer

Jorien Ter Mors gikk styggfort i par mot Ayaka Kikuchi, og satte ny olympisk rekord, med tiden 1:53.51.

Hege Bøkko gikk i par fem, mot russiske Olga Fatkulina. Hallingdølen åpnet med tiden 26,3 sekunder, og gikk jevnt med ledertida lenge, men fikk det for tungt på slutten. Hun gikk inn til en foreløpig sjuendeplass, på tiden 2:02.53. Det ble en 33. plass på Hege Bøkko til slutt.

Ida Njåtun var det største norske hopet på 1500-meteren, og har en 6. og 8. plass som beste resultater på distansen i verdesncupen i år.

Hun gikk mot Wüst i par 15, men fikk det ikke helt til, og gikk inn til en foreløpig åttendeplass i mål, med tiden 1:58.21. Hun endte til slutt på en tolvteplass.

Ireen Wüst gikk fort, men ikke like fort som Ter Mors, og tok sølvet med tiden 1:54.09. Lotte Van Beek tok bronsen, men det ble også nederlandsk på fjerdeplas, med Marrit Leenstra.


Hele Norges coronakart