Nederland unngikk sjokktap. Nå må Norge slå dem i siste kamp

Nederland var på vei mot et sensasjonelt poengtap mot poengløse Slovakia i kvinnenes VM-kvalifisering i fotball, men Lieke Martens avgjorde på overtid.

VANT: Lieke Martens og Nederland vant mot Slovakia i VM-kvalifiseringen. Her i aksjon mot Norge under EM i fjor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VANT: Lieke Martens og Nederland vant mot Slovakia i VM-kvalifiseringen. Her i aksjon mot Norge under EM i fjor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Barcelona-spilleren satte inn 1-0 nesten to minutter på overtid og frelste Nederland fra poengtap. Akkurat som mot Norge i fjor høst sikret nederlenderne seieren i tilleggstiden.

Hadde Nederland avgitt poeng tirsdag, ville Norge blitt gruppevinner med uavgjort i hjemmekampen mot nederlenderne i september, forutsatt at det blir borteseier mot Slovakia noen dager tidligere.

Nå er det klart at Norge må beseire Nederland for å sikre direkte VM-billett, men det er ingen overraskelse. Alle regnet med at nederlenderne skulle vinne tirsdagens hjemmekamp i Heerenveen uten noen form for dramatikk.

Nederland står med 19 poeng på sju kamper og 21-0 i målforskjell før EM-vinnerne avslutter sin kvalifisering mot Norge i Oslo.

Norge har 15 poeng og 16-3 i målforskjell før de to siste kampene borte mot Slovakia og hjemme mot Nederland.

To norske seirer gir gruppeseier og VM-billett. Ett poeng i Slovakia kan også være nok, men da må Nederland slås med to måls margin. Skulle Norge tape i Slovakia, er Nederland gruppevinner før den siste kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer