Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nederland vant på overtid

Jugoslavia - Nederland 1-2 (0-1). Nederland ledet fortjent etter førsteomgang, men i andreomgang ble de i fem minutter løpt ned av Jugoslavia som utlignet. Nederland fikk ikke seiersmålet før det sto 30 sekunder igjen av kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I førsteomgang lå Jugoslavia hovedsakelig på egen banehalvdel og forsvarte seg mot et motivert og godt lag fra Nederland. Laget som våget mest, spilte best og skapte alle sjansene dominerte fra første stund.

  Arsenalstjernen Marc Overmars fikk ikke til så mye, da jugoslavene hang på han i hele matchen.

  Derfor ble det Dennis Bergkamp som fikk gjøre jobben. Etter 38 minutter plukket han ned en lang pasning i bakrommet til det jugoslaviske forsvaret, og satte ballen eksemplarisk bak målet til keeper.

Brente straffe

Det jugoslaviske laget som forlot banen tafatte, kom tilbake i hissig form. Slobodan Komljenovic utlignet etter bare fire minutter, og Jugolavia fortsatte umiddelbart.

Bare to minutter senere får Jugoslavia straffe på grunn av holding innenfor 16-meter.

  Seks minutter inn i andreomgang konstaterte derfor tilskuerne at Jugoslavia hadde utlignet og de var i ferd med å ta ledelsen på straffe: Men Jugoslavia brente straffen!

Høy temperatur

  Dermed begynte kampen å koke. Dommeren klarte ikke å håndtere alt det andre som skjedde rundt situasjonen. Jugoslavias angrep startet med at Sinisa Mihajlovic stjal ballen fra Dennis Bergkamp med en ufinhet på midtstreken.

Nederlands trener Guus Hiddink løp inn på banen for å krangle med Mihajlovic, og sekunder etter at Mijatovic hadde dundret straffen i tverrliggeren så målstativet ristet, tok Bergkamp igjen.

Han felte Mihajlovic stygt nede ved cornerflagget, og tråkket på ham. Da illsinte jugoslaver kom til for å «ta» Bergkamp. Dommeren måtte stoppe kampen fordi Mijatovic ble liggende nede etter at han ble truffet av en flaske fra publikum. Den høye varmen og det aggressive spillet fra begge lagene skapte mye kjeft og gule kort.

  Nederland gikk igjen til angrep, men Bergkamp og Overmars slet med stor oppmerksomhet fra forsvaret. Deres beste sjanse kom etter 66 minutters spill da et innspill fra sidelinje, nesten ble nikket inn av Philip Cocu.

Ti minutter før mål klarte til slutt Bergkamp å slåss seg inn i målsonen, men keeper slo den ut. Cocu tok returen og satte den i mål via en jugoslavisk spiller, men dommeren annulerte målet på grunn av Bergkamps farlige spill i målsonen.

Mål på overtid

Det gikk mot overtid og straffekonkurranse. Jugoslavia så ut til å være fornøyd med det, men Nederland nektet å gi seg. De bombaderte det jugoslaviske målet med langskudd. Seedorf spark fra utenfor 16-meter gikk nesten inn etter 89 minutters spill. To minutter senere sliter Overmars seg til et meget farlig skudd.

   Også til slutt: Edgar Davids utenfra 16-meter sender en hard ball langs bakken rett inn i mål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!