Nederland vant på overtid

Jugoslavia - Nederland 1-2 (0-1). Nederland ledet fortjent etter førsteomgang, men i andreomgang ble de i fem minutter løpt ned av Jugoslavia som utlignet. Nederland fikk ikke seiersmålet før det sto 30 sekunder igjen av kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I førsteomgang lå Jugoslavia hovedsakelig på egen banehalvdel og forsvarte seg mot et motivert og godt lag fra Nederland. Laget som våget mest, spilte best og skapte alle sjansene dominerte fra første stund.

  Arsenalstjernen Marc Overmars fikk ikke til så mye, da jugoslavene hang på han i hele matchen.

  Derfor ble det Dennis Bergkamp som fikk gjøre jobben. Etter 38 minutter plukket han ned en lang pasning i bakrommet til det jugoslaviske forsvaret, og satte ballen eksemplarisk bak målet til keeper.

Brente straffe

Det jugoslaviske laget som forlot banen tafatte, kom tilbake i hissig form. Slobodan Komljenovic utlignet etter bare fire minutter, og Jugolavia fortsatte umiddelbart.

Bare to minutter senere får Jugoslavia straffe på grunn av holding innenfor 16-meter.

  Seks minutter inn i andreomgang konstaterte derfor tilskuerne at Jugoslavia hadde utlignet og de var i ferd med å ta ledelsen på straffe: Men Jugoslavia brente straffen!

Høy temperatur

  Dermed begynte kampen å koke. Dommeren klarte ikke å håndtere alt det andre som skjedde rundt situasjonen. Jugoslavias angrep startet med at Sinisa Mihajlovic stjal ballen fra Dennis Bergkamp med en ufinhet på midtstreken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer