Nederlands drømmestart ble for mye for Spania

Video: Ny triumf for «Oranje».

Nederland-Spania 2-0 (2-0)

(Dagbladet): I deres første møte etter at Nederland ydmyket Spania i fjorårets VM var det «Oranje» som svingte taktstokken fra start.

Allerede etter tolv minutter fikk hjemmelaget uttelling.

Sneijder svingte ballen perfekt inn på hodet til Stefan de Vrij, og midtstopperen stusset den kontant i mål bak en sjanseløs de Gea.

Det var bare begynnelsen på en drømmeaften for nederlenderne som endte med en enkel seier mot den regjerende europamesteren.

Bare tre minutter etter de Vrijs ledermål doblet Davy Klaassen ledelsen. Han fikk stå alene på ti meter, og på returen etter sitt eget skudd satte han den sikkert opp i nettaket.

Tamt Spania Det var en sjokkstart for spanjolene, og selv om de var på høyde spillemessig, slet de med å produsere sjanser foran Nederlands mål.

Etter hvert som kampen skred fremover tok Spania stadig mer kontroll over banespillet, men de truet sjeldent Nederlands keeper Kenneth Vermeer, og til pause hadde hjemmelaget en komfortabel 2-0-ledelse.

Nærmest var Pedro. Han så ut til å lure Vermeer, men keeperen fikk slått ballen bort fra kantspillerens bein og ut av farlig sone.

Endringer uten effekt Vicente del Bosque gjorde to endringer i pausen. Både David Silva og Vitolo kom inn for å endre kampbildet og bidra til å skape målsjanser for spanjolene. Pedro og Isco ble tatt av.

Men det ga ingen umiddelbar effekt. Tvert imot var det Nederland som burde gjort 3-0 etter 53 minutter, men upresset fire meter fra mål headet Bruno Martins Indi ballen i bakken og over mål.

Det var en kjempesjanse som ble misbrukt.

Etter én time fikk Spania frispark like utenfor sekstenmeteren, men også det endte uten tellende resultat fra Gerard Piqué.

Snaut ti minutter senere fikk bortelaget nok en stor mulighet. Inne i sekstenmeteren fikk kantspilleren skyte fritt, men det gikk flere meter til side for Vermeers mål.

Like etter satte Silva ballen i mål, men det ble korrekt annullert for offside.

Georginio Wijnaldum fikk kampens siste store sjanse, men fra ti meter blåste han den utenfor i det 82. minuttet. Dermed endte kampen 2-0 til Nederland.

Se kampens scoringer i videoen øverst i saken.