Nederlands skøytesjef tilbyr krisehjelp

GARDERMOEN (Dagbladet): Mens landslaget landet til skøytekrise og nasjonal isdepresjon, sitter utlendingene og lurer på hva de kan gjøre for å få Norge tilbake i toppen. - Vi bidrar gjerne til å hjelpe Norge opp, sier den nederlandske skøytesjefen Ab Krook til Dagbladet.

Krook er nemlig glad i Norge, og ser på nordmenn som nederlendernes broderfolk på isen. Han blør med de norske skøyteguttene, og er klar for å hjelpe dem tilbake. Hvis Norge sjøl vil.

- Vi kan bidra med kunnskap, kanskje i form av felles treningssamlinger. Konkret hva det kan være er for tidlig å si. Først må de norske lederne sette seg ned og finne ut hva slags problemer de har, sier Krook.

- Det er hyggelig at Ab bryr seg - det setter jeg stor pris på, sier landslagssjef Geir Karlstad til Dagbladet. - Og det første vi skal gjøre er det han sier - allerede i dag begynner vi med evalueringen. Men det er for tidlig å si noe om et felles opplegg, vi har ennå ikke tenkt løsninger.

- Det er også for tidlig å si noe om hvem som skal gjøre hva.

Holder på Paul

På Gardermoen i går kveld sa Geir Karlstad at alle som kan bidra til at norske skøyteløpere går fortere, må komme seg på banen. Den nederlandske skøytesjefen har registrert at flere i Norge vil ha tilbake trener Ingrid Paul, som i fjor trente Petter Andersen, Lasse Sætre og Edel Therese Høiseth inn i verdenstoppen. Og Ab Krook har allerede snakket med Paul om saken. Og han skjønner de som hevder det var et stort tap for Norge å gi slipp på hennes trenerkompetanse.

- For internasjonal skøytesport var det en tabbe at jeg hentet Ingrid Paul fra Norge til Nederland. Hun har gjort en fenomenal jobb for oss, sier han.

Ingrid Paul sa til TV2 i går at hun gjerne vil hjelpe de norske utøverne, men ifølge Krook er det uaktuelt for Paul å returnere til Norge som trener før etter OL i Salt Lake City. Han har ingenting imot at Paul gir råd til de norske løperne, men Krook vil ikke gi slipp på henne i første omgang.

- Vi hadde et møte søndag kveld, og da ble vi enige om at hun blir hos oss ut sesongen. Vi har dessuten en opsjon i kontrakten på at vi kan beholde henne neste år også.

- Jeg vil ikke la henne gå, men vi skal snakke sammen mer om dette i dag. Om hun kan gjøre noe for å hjelpe nordmennene, sier Krook.

Løperne liker det

- Det høres positivt ut med et samarbeid mellom Nederland og Norge, sier Petter Andersen til Dagbladet. - Jeg savner Ingrid Paul. For det som fungerte bra for meg i fjor, fungerer ikke i det hele tatt denne sesongen.

Fordi:

- Trenere ser tingene på forskjellige måter. Og så har de forskjellige måter å forklare løperne det på. Så sjøl om en trener er god er han/hun nødvendigvis ikke god for alle. Mye av det handler om trygghet.

Eskil Ervik kom som resten av laget hjem til avisoppslag fulle av fiasko og elendighet. Det var forventet. Men nyheten om at Nederland bryr seg på Norges vegne, var positivt.

- Det er hyggelig at de vil bidra, sier Ervik.

POSITIVE TIL HJELP: Landslagssjef Geir Karlstad og Eskil Ervik kom hjem til Norge seint i går kveld. Karlstad setter pris på at Ab Krook tilbyr å hjelpe skøyteløperne på rett spor.
TABBE: For internasjonal skøytesport var det en tabbe at jeg hentet Ingrid Paul fra Norge, sier Ab Krook, landslagssjef i Nederland