Verdenscup i Stavanger: Norge herjer på skøyteisen

Nederlands varsko til de tre Fana-guttene:
- Nå er det nok!

«De fire S-ene» kan endelig ha fått sine etterfølgere, nemlig de tre 25-åringene fra Fana og Hordaland som herjer i verdenscupen. Nå har Kai Verbij og de nederlanske skøytestjernene fått nok.

HERJER: Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen, her sammen med Joey Mantia, var begge på pallen på 1500 meter i Stavanger. I går vant i tillegg Fana-kompisen Håvad Holmefjord Lorentzen to verdenscupseirer. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
HERJER: Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen, her sammen med Joey Mantia, var begge på pallen på 1500 meter i Stavanger. I går vant i tillegg Fana-kompisen Håvad Holmefjord Lorentzen to verdenscupseirer. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Norge har knapt nok vunnet verdenscuprenn på skøyteisen de siste årene, men denne sesongen vinner plutselig skøytegutta på bestilling.

Det er nesten som de ikke tror det selv.

I løpet av denne sesongens to første verdenscupshelger, har de norske skøytegutta vunnet omtrent like mye som i de siste ti årene til sammen.

Stjerneskuddet Håvard Holmefjord Lorentzen (25) har allerede vunnet tre verdenscupseire denne sesongen - de tre første i karrieren. I dag vant i tillegg Sverre Lunde Pedersen (25) 1500 meteren i Stavanger og fikk med seg Sindre Henriksen (25) opp på pallen.

- Det er en utrolig god følelse. Jeg er så glad nå. Det blir ikke bedre enn dette, sier Sverre Lunde Pedersen til Dagbladet på telefon fra Stavanger etter verdenscupseieren.

- Alle vi er like gamle og fra samme klubb. Det er moro. Det er helt sykt og uvirkelig. Jeg håper dette bidrar til at rekrutteringen og skøyteinteressen blir enda bedre, både i Bergen og i Norge, sier dagens 1500-metervinner, som opprinnelig er fra Os.

Fana-trioen

Alle disse tre er født i 1992, er 25 år gamle og representerer Fana IL. En ny supertrio blomstrer bare mer og mer for hver dag som går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer