Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nederlandsk avis etter VM-eventyret: - Vi er forelsket!

- For en sport. For et lag. For noen jenter!

TØFT: De nederlandske jentene fikk det tøft i VM-finalen mot Norge. Men likevel har de fått en hel nasjon interessert i håndball. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
TØFT: De nederlandske jentene fikk det tøft i VM-finalen mot Norge. Men likevel har de fått en hel nasjon interessert i håndball. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Nederland hadde et vindunderlig håndball-VM, og tok seg til en historisk finale. Der møtte de imidlertid veggen brått og hardt i et helt overlegent Norge.

• Les også: I denne sporten er alle andre sjanseløse

De nederlandske spillerne var naturligvis skuffet. Men i et land der håndball ikke regnes som en av de største idrettene, ser de positivt på oppturen.

Kommentator i Algemeen Dagblad, Thijs Zonneveld, innleder sin kommentar slik:

- For en sport. For et lag. For noen jenter!

- Vi er forelsket For ifølge kommentatoren, har ikke nederlenderne vært særlig fascinert av håndball. Før nå.

- Vi trodde at håndball ikke var for oss nederlendere. Vi har aldri sett på det. Vel, nesten aldri. Det var den idretten som en sjelden gang dukket opp i sportssendingene. Nei, vi kom ikke så godt overens med håndballen. Men vi ante ikke hva vi gikk glipp av.

For nå har hele Nederland forelsket seg i håndballen, hevder kommentatoren.

- Vi fulgte med med et halvt øye. Så et helt. Så ett. Så to. Så med hakeslepp. Vakker ballbehandling, dyktige spillere og jubel for hvert mål som det var en gullmedalje.

Fullstendig kollaps Men også nordmenn har latt seg trollbinde: Frode Kyvåg, som lanserte Nederland som en outsider foran mesterskapet, sa foran finalen at han syntes Nederland spilte festlig håndball.

Det til tross: De nederlandske jentene var naturligvis knust etter å ha blitt brutalt nedsablet i VM-finalen.

- Det var en fullstendig kollaps, sier Nederland-profilen Cornelia Groot til Dagbladet.

Groot gråt åpenlyst i pressesonen etter kampen og var nedbrutt da hun snakket med Dagbladet.

- Det er blandede følelser akkurat nå. Vi tar jo et sølv.. Men følelsen er ikke god, sier Groot, som til daglig er i ungarske Györ.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media